Beşiktaş Galatasaray maçına beklenmeyen bir 11’le çıktı. Savunmanın ve özellikle orta sahanın böylesine sıkıntılı olduğu bu kadroyla siyah beyazlılar ilk 35 dakika oyun kuramadı haliyle baskı yedi. Stoper tandeminde savunma kökenli oyuncuların olmayışı Beşiktaş’ın yediği iki goldeki sorunu gözler önüne seriyor. Orta sahada ise Atiba ve Alex Teixeira ile üretemeyen bir Beşiktaş izledik. Belli ki Önder Karaveli 11’i yazarken çok kararsız kalmış ki 38. dakikada erken oyuncu değişikliğine gitti. Fakat sıkıntılı olan ikinci bölge yerine ilerde yaptığı değişiklik hocanın kafa karışıklığını daha çok ortaya koydu diyebiliriz.

Beşiktaş’ın savunmada yerleşemediği ve orta sahada ileriye top taşımakta sıkıntı yaşadığı bu anlarda Galatasaray iki gol buldu. İlk golün gelişi Önder hocaya ikinci gol ise hakeme yazar.

Sahadaki oyun; merkezde yan paslar yerine ileriye top taşıyan, savunmada ise hızlı dönen bir Beşiktaş istiyordu. Fakat Önder Karaveli değişiklik hakkını hücum hattından yana kullandı. Dakika 38 de Güven-Batshuayi, Kenan-Larin değişikliği gerçekleşti. Ben Güven ile Batshuayi’nin birlikte oynaması gerektiğini düşünüyorum. Güven sol öne geçip, Batshuayi ileriye geçmeliydi. Sıkıntı merkezdeydi çünkü siyah beyazlılar pozisyon üretemiyordu. Buna rağmen teknik heyet oyuncu değişikliğini hücum hattından yana kullandı. Hatalı bir karar oldu ve skora mal oldu.

İkinci bölgenin Josef ve Emirhan diye adeta yüksek sesle bağırdığı bir maç izledik. Orta sahada pas arası yapan, sahayı sağ sol değil, ileri-geri kullanan oyunculara ihtiyaç vardı. Atiba belki de kariyerinde en çok top kaybettiği maçını oynadı keza Teixeira da öyle. Ghezzal tek başına üretmekte çok zorlandı. Oyuncu sahanın en etkili ismiydi fakat çok yalnız kaldı. Rıdvan oyuna daha önce girmeliydi teknik heyet bu konuda biraz geç kaldı.

Her iki takım da zirveden kopmuş olsa bile Süper ligin lokomotif takımlarından ve haliyle bu karşılaşmalar prestij maçları o nedenle bu tip maçlarda oyun üstünlüğü çok önemli. Beşiktaş teknik heyeti yaptığı yanlış tercihlerle bu üstünlüğü sağlayamadı. İster futbolcu olsun, ister teknik heyet derbi kazanamazsan devam edemezsin.

Öte yandan ilk yarıda Umut’un pozisyonu ve maçın son dakikalarında Larin’in pozisyonu hakemin art niyetini açıkça ortaya koyan en net görseller. Buna karşın VAR’ın devreye girmemesi bu sezon Beşiktaş’ın birçok maçta yaşadığı handikap! Hakem maç boyunca takdir hakkını ev sahibi ekipten yana kullandı. Elbette maç sonunda Ersin’e de kırmızı göstermeliydi. Ama hakem gördüklerini çalmamayı tercih etti!