Tüm okurlarımıza sevgiler, saygılar, selamlar.

Diyerekten hızlıca bu haftanın yoğun gündemine geçmeden önce bir başarı hikayesi paylaşmak istiyorum.

Hayat Pizza ile güzel!

İstemek başarmanın anahtarıdır arkadaşlar. Ne isterseniz, buna inanırsanız, yürekten isteyip, isteğinize doğru adım da atıp çalışırsanız olmaması mümkün değil. Çok iste, inan, adım at. Genelde hayaller gerçek olur. Ama bilinçaltı düşünceleri de önemli. Buna da dikkat etmek gerekir. Hem çok isteyip hem de olmaz zaten, yok ya derseniz, adım atmaz, çaba göstermezseniz tabi ki olmaz.

Bundan sonra sizlerle, siz Sevgili okurlarımla sevdiğim başarı örneklerini de paylaşacağım.

Bu hafta başarı örneklerinde, Amerika’da Miami’nin West Palm Beach şehrinde bir Pizza salonu.

Ahh nasıl güzel pizzası var bir bilseniz. Müthiş!

Hafta sonu davet üzerine geldim. Sahipleri Fuat Şen ve kardeşi Fatih Şen aile kavramını birlikten kuvvet doğar atasözünü en iyi şekilde anlatan harika insanlar.

Bizim için dışarı da özel bir alan da, özel bir masa hazırlatmışlardı.

Sizin için VİP dediler ama her geçen müşteri bizim masamızı sordu. Bence bundan sonra o masanın ve o alanın talebi çok olacaktır.

Sadece pizzası değil bir sürü çeşit makarnaları, et, tavuk, salataları hatta balık çeşitleri bile var. Bu pizza salonu çevrede o kadar meşhur olmuş ki tüm masalar her zaman hep full dolu.

Hele bir de kekleri var ki özellikle havuçlu, cevizli, tarçınlı olanı süper lezzetli. Bu arada keklerini orada çalışan bir görevlinin annesi yapmayı teklif etmiş, onlarda kabul etmişler ve tüm dükkanın keklerini o yapıyormuş. Çok ta güzel, çok ta lezzetli yapıyor.

Ne güzel destek örneği, bu hikaye yi duyunca çok mutlu oldum. Beyefendileri de tebrik ederim destek oldukları için.

Fuat beyle biraz da sohbet ettik. Bu Amerika’ya gelme işi, pizza işi nereden, nasıl başladı diye sordum.

2001 yılında babasına ben gidiyorum diyerek evden çıkıyor ve bir çok kişi gibi Amerikan rüyasını görmeye gelen restaurant işine bir pizzacıda masa temizleyerek başladıktan sonra evlere servis (delivery) işleri de yaparak 3 yıl geçiriyor. Daha sonra kardeşi Fatih’te geliyor. Sonra küçük bir pizza dükkanı açmaya karar veriyorlar. 

İlk  dükkan deneyimini 2004 yılında küçük bir pizzacı açarak başlatıyorlar. Bugünlere şu anda 100’den fazla çalışan ile Palm Beach Country bölgesinde 3 ayrı yeri olan 2020 yılında ise en iyi pizza yarışmasında birincilik alarak pizzada hedeflerine ulaşan Fuat Şen ve Fatih Şen hedefleri arasında Türk yemeklerini Florida’ya tanıtmakta var.

Ahh, birde dünyanın ünlü NBA yıldız basketbolcu fanatikleri var.

Jimmy Butler, National Basketball Association (NBA) takımlarından Miami Heat oynayan Amerikalı basketbolcu.

Chris Andersen Miami Heat te oynayan Amerika’lı basketbolcudur. "Birdman" lakaplı oyuncu, oda pizzacının müdavimi

Bu iki basketbol starı da pizza salonuna sık sık gidiyorlar.

Bu arada Fuat bey ve Fatih beye başarınızın sırrı ne diye sorduğum da ise sabretmek, işini sevmek ve insanları sevmek diyerek özetliyorlar. Bence de çok doğru bir nokta. Bu üç şeye dikkat edersek başarı kendiliğinden geliyor zaten. Ama bunlar sonradan öğrenilir mi?  yoksa içten gelen bir şey midir?

Bence kesinlikle içten gelen bir şey. Çok nadir sonradan kendini düzelten hikayeler de vardır tabi ki.

Türkiye’den iyi bir ekip kurup başlamak için ilgilenen arkadaşlar kendisi ile irtibata geçebilir.

Son açtıkları pizzacı tadı enfes, yeri de müthiş. O zamanlar, 17 yıl önce başlayan küçük dükkan, şimdi kapısında sıra oluşan bir restaurant a dönüşmüş. Ne güzel. Maşallah.

Şu an bu pizza salonunda 100’e yakın kişi çalışıyor ve her gün  tüm masalar full dolu bir şekilde hizmet vermeye devam ediyorlar.

Bu fotoğraf benim gittiğim günden.

Ne güzel bir başarı örneği. Kendi kendine başlamışlar hırsla, istekle, sevgiyle, ilgiyle ve doğru çalışma ile başarmışlar. Hele ki Amerika’da genç yaşta çok ta kolay işler değil. Biz masada yemek yerken Fuat  bey ve Fatih bey de bize eşlik ettiler. Neredeyse masanın önünden geçen tüm müşterileri teşekkür edip, yemeklerin ne kadar lezzetli olduğunu, çok beğendiğini anlattılar. Canlı canlı şahit oldum. Bu çok güzel bir şey. Valla ben de kendilerini çok tebrik ediyorum. Başarılarının da devamını diliyorum.

Amerika Miami’ye giderseniz West Palm Beach bölgesinde pizza yemeden dönmeyin emi.

Şimdi biraz da moda ve magazine bakalım.

Ah! Britney Spears’ın yaşadıkları.

Mahkemede;

Bütün dünyaya iyi olduğumu söylemiştim ama bu bir yalandı. Mutlu değilim ve uyuyamıyorum. Depresyondayım. Her gün ağlıyorum. Bütün bunların bitmesi en büyük isteğim ve dileğim. Hayatımı geri istiyorum. Dedi.

Çok üzgünüm onun için…  Milyon dolarları var. Kendi alın teri ile kazanmış fakat kullanmasına izin verilmiyor. 39 yaşında… çalışmış hak etmiş ama para, banka hesapları, evlerinin kullanım hakları dahil tüm özgürlüğü elinden alınmış. Tamamen hapis bir şekilde,  ilaçlarla yaşıyor. Hatta isteği dışında spiral bile takılmış, istemiyor fakat hiç bir şey de yapamıyor. Her şey kendi kontrolü dışında, sağlığı bile. Anne olmak istiyorum diyor ona bile karışılıyor. Tüm mal varlığına, parasına, sağlığına, öz iradesine el konulmuş durumda.

Babası yüzünden evlenemiyor, çocuk sahibi olamıyor hatta en kötüsü ev hapsinde tutuluyor. Akıl ve ruh sağlığını kaybettiği gerekçesiyle hayatına dair tüm kararları babası alıyor. Ancak babası bu durumu kötüye kullanıyor. Bütün mal varlığına el konuldu, eve hapsedildi, çocukları ile görüştürülmüyor, zorla konserlere çıkartılıp çalıştırılmış. Artık Britney’in özgür olması için davalar başladı. Mahkeme salonun da Britney’in babası için söyledikleri korkunçtu.

Çocuk sahibi olmaması için spiral taktırıldığı, evlenmesine müsaade edilmediği, doktoru tarafından istismara uğradığını, ekibinin yanında soyundurulup giydirildiğini, daha çok para kazanması için kendisi isteği dışında çok yoğun çalıştırıldığını söyledi.

Artık canına tak etmiş olacak ki ilk kez bu kadar açık ve isyankar konuşmuş. Britney bu yaşamın bir seks işçisinden farkının olmadığını dile getirmiş. Ne kadar mutsuz olsa da zorla mutluymuş, iyiymiş gibi videolar çektirilip yayınlatılıyormuş. Çok ağır ilaçların zorla kullandırılıp, algısının yavaşlamasına ve hislerinin kaybolmasına sebep olunmuş.

Nasıl bir babalık yazık ama çok yazık. Umarım bir an önce babasının yaptığı bu kötülüklerden  kurtulur.

Bir sonraki dava Temmuzun ikinci haftası olacak. Bizde merakla bekliyoruz.

Artık özgür olsun Britney Spears.

Tabi bu kadar psikolojik baskıdan sonra ne kadar sağlıklı ve özgür olacaksa artık…

Justin Bieber ve Hailey Bieber İlginç tarzı.

Bu ara Fransa Pariste’ler. Her gün Hailey şık kostümlerle Justin ise salaş eşofmanlarıyla bir yerlerde görüntüleniyorlar.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve eşi Brigitte Macron ile bir araya gelmişler.

Her şey iyi, güzel de Cumhurbaşkanı buluşmasında Justin’in o ayakkabılar hiç olmuş mu? Bir de Hailey keşke o boynunu bükmeseymiş. Sanırım fazla sıkılmış.

Ya bu oturma şekli? Saygısızlığına ne demeli?

Tamam rahatsın, starsın, özelsin ama yani bu kadar da olmaz.

Az edep, az saygı…

Hande Erçel, Kerem Bursin Ödül Töreninde.

Kıbrıs’ta bir ödül töreninde görüntülenmişler. Hande Erçel hoş görünüyor. Fakat bir ödül töreninde sahnede ödül alacaksanız biraz daha özenli olunması gerektiğini düşünüyorum. En azından şort olmaz. Siz hiç Amerika’da ya da Avrupa’da  ödül törenlerinde ödül alacak kişilerde böyle bir görüntü gördünüz mü? Nasıl özenli, nasıl şık, özel hazırlanıyorlar. Bizde de öyle olmalı diye düşünüyorum. Bu sizin işinize olan saygınızdır. Sahneye olan saygınızdır. Ben ödül törenlerine özensiz, kolay katılmayı çok hoş görmüyorum. Özel hazırlanılması gerektiğini düşünüyorum.

Kerem Bursin ise spor takım elbise içine tişört ile katılmayı tercih etmiş. Hiç fena görünmüyor. Sadece saçlarında dökülme başlamış sanki biraz alnı açılmış. Tez zamanda önlem alması gerekir.

Genel olarak birbiri ile çok uyumlu, çok hoş görünüyorlar. Bu tarzla bir davete katılabilirler. Fakat bir ödül töreninde sahneye çıkacaksanız, sahnede ödül alacaksanız olmaz, daha özenli katılmanız gerekir.

Serenay Sarıkaya yinemi?

Ahh Serenay bu sıcak yaz gününde bu deri mont kurdeşen eder adamı. Sandaletlerine bayıldım. Ama o pantolon nedir öyle? Nasıl bir kalıp, nasıl bir model. Çok acayip.

Bu arada yine her zaman gittiği güzellik merkezinden çıkmış. Ne kadar çok ve sık gidiyor. Hep orada görüntüleniyor. Zaten çok güzelsin çok ihtiyacın olmadığını düşünüyorum. Aman yüzünü bozmasın da. Biliyorsunuz çok estetik yaptırmak ya da yanlış bir şeyler yaptırmak ta çok doğru değil. O doğal haliyle güzel. Dikkat etmesini yanlış işlem yaptırmamasını tavsiye ederim.

Victoria Beckham 2022 ilkbahar, yaz koleksiyonu!

Müthiş renklere ve renklerin uyumsuz uyumuna bayıldım. Bende çok severim bu tonları ve zıt kullanımını.

Çok enerjik. İnsanın içi açılıyor. Bir çok ürün tasarlamış ama ben en çok bu üç tasarımları sevdim. Diğerleri biraz daha sade, her zamanki modeller, tasarımlar ve benzerleri.

2022 yılının ilkbahar ve yaz koleksiyon modelleri. Renklerle mutlu olan biri olaraktan çok beğendiğimi şimdiden söylemek isterim.

Tebrikler Victoria.

Bu hafta böyle güzel bir başarı hikaye si ile de sizleri tanıştırmış oldum. Önümüzdeki günlerde yine böyle güzel başarı hikayelerine yer vermek isterim. Bu gibi yaşanmış, hikayeniz varsa bana e-mail adresimden gönderebilirsiniz.

[email protected]

İnstagram sosyal medya hesabımdan da ulaşabilirsiniz.

@nurturksen

Memnuniyetle, zevkle paylaşmak isterim.

Bir sonraki hafta görüşmek buluşmak üzere.

Kalın sevgiyle, saygıyla, sağlıcakla.

Nur TÜRKŞEN