Yıllarca oku üniversitede de dirsek çürüt okulu bitir.. Sonra askere git gel. 

Ve iş ara iş yok.!.. Geleceğimizin teminatı pırıl pırıl okumuş tahsilli gençlerin milyonlarcası işsiz.  Ama ne yazık ki ülkemiz kağıt üzerinde sözde çağ atlıyor.!.. 

Siyasettekilerin “işsizlik yok varsa çok az” gibi ettikleri tüm sözleri yalan. Siyasettekiler halkın oylarını “işsizliği yok edeceğiz” vaatleri ile almışlar, tuzları kuru. Her ay adeta çuvalla maaşlarını alıyorlar... 

Bu işsiz gençler sokaklarda ne olacak istikballeri, sonları.!.. Nasıl yuva kuracaklar.?. Nasıl hayatlarını idame ettirecekler.?.

ÜLKEMİZDE İŞSİZLİK HAT SAFHADA:

İşte bugün Maltepe’nin en işlek caddesinde bu tabloyu görünce içim cızz etti biliyor musunuz.?.. Palyaço kıyafeti giymiş bu anlattığım gibi pırıl pırıl iki genç.. 

Çocuklara palyaço kıyafetleri ile balon satıyordu. 

Balon satmak ayıp değildi, zaten onlarda ayıp bir şey yapmıyordu. 

Ekmeklerini alınlarının teri ile çıkarmaya çalışıyorlardı. 

Utanacak birileri varsa işsizliği bir türlü çözemeyen siyasetçilerdi..

"- İş yok abi aylardır da iş bulamadık, bulamıyoruz.!.. 

Bizde zaman zaman ekmek paramız için böyle kıyafetler giyip sokaklarda ve halkın yoğun olduğu işlek caddelerde palyaçoluk yapıyoruz.. 

Çocuklar anne ve babalarına ısrar ediyor bizden balon alıyorlar" dediler... 

Peki, yarın ne olacak.?.. Bu böyle gitmez ki.!. 

Eğer bir partide yandaş olursan her yerde iş vardı.!.. Olmaz isen sürünürsün böyle yerlerde.!?... Bu üniversite mezunu gençler işsiz olanlardan bir örnek. 

Ülkemizdeki işsiz gençlerimizin sorunlarından da sadece bir tane görüneni. 

Milyonlarca okullu gencimizde mezun olduktan sonra onlarda nasıl iş bulup,  yarınlarını garanti altına alacaklarını şimdiden kara kara düşünmekteler.