Bir ay kadar önce, gazetemizin değerli yazarlarından üstad Levon Panos Dabağyan beyefendinin nazik davetine icabet ederek, (başyazarımız Orhan Kiverlioğlu dostumuzla birlikte) evine misafir olduk.

Levon Bey'in saygıdeğer eşi hanımefendinin, mutfak kültürü sanatını maharetle icra ettiği nefis yemek ziyafetini takiben sohbeti koyulaştırdık.

Bazı yazarlarımızın zaman zaman yazılarının elimize ulaşamaması nedeniyle köşelerinin boş kaldığını ama neden yazılarını gönderemediklerini sormaktan kaçındığımı izah etmeye çalıştım.

Bu gazete bir holding veya bir siyasi partinin finansmanıyla çıkmıyor.

Bu vatanın birliği ve beraberliğine, bölünmez bütünlüğüne inanmış arkadaşlarımızın gönül birliği ve özverisiyle yürüyen bir gazetedir.

Bu nedenledir ki hiçbir yazar ücret almadan yazı yazmaktadır. Onlar kendi hür iradeleriyle gönüllerini ve beyinlerini Türk Ulusu'nun milli davalarını savunmaya kalemleriyle adamışlardır.

Bu tür özveri ile bedelsiz olarak yazı yazan dostlarımıza, yazamadıkları günler için neden diye soramıyorum.

Düşüncelerimi anlattıktan sonra hem Levon Bey hem de Orhan Bey; "Tabii ki soracaksın!? Sen kendin için bir şey istemiyorsun. Hepimizin çabası ulusal davalarımıza destek vermektir" şeklinde davranış şeklime karşı çıktılar.

Düşüncelerinden dolayı bu iki dostuma yürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca Levon Bey'in eşi hanımefendiye de zahmetlerinden dolayı çok çok teşekkür ediyorum.

Diğer yazar arkadaşlarımızın bu sohbetimizi nasıl değerlendireceğini bilemiyorum.

Ulusal düzeyde yayın yapan bir günlük gazeteyi yaşatabilmek kolay bir mesele değildir.

Arada bir kitap yayınlayan meslektaşlarımız yaptıkları masrafı ölçü olarak alırlarsa, bizim ne tür bir yükü taşıdığımızı daha iyi takdir ederler diye düşünüyorum.

Cömertlik et, ihsanda bulun fakat başa kakma. Çünkü cömertliğin faydası sana aittir.

Türk Atasözü