Bazıları aynı yastığa baş koyar ama ayrı hayaller kurar. KADER (PEPROMENO)
Ve bazılar ayrı yastıklara baş koyar ama aynı hayalleri kurar.. HAYAT (ZOİ)
( Kápoioi koimoúntai sto ídio maxilári kai kánoun cho̱ristá óneira.....)
(kai kápoioi koimoúntai se cho̱ristó maxilári... ma me ta ídia óneira!)
26 yıllık evli adam deli gibi dolaşıp duruyordu evinin içinde. Bu saatten sonra bu olanları kabullenmesi imkansız dı. Neydi eksik olan yada neydi yolun da gitmeyen NEYDİ???
Adam
-- Bunca yıldan sonra bu da ne demek oluyor? Şimdiye kadar aklın nerdeydi? Çocuklarımız boyumuz kadar oldu, her kes kendini kurtardı, evini barkını kurdu, şimdi birbirimiz ile başa başa kaldığımız bu an bu neyin nesi; nasıl bir karar bu!! Mantıksızlık yaptığının farkında mısın? Yediğin önünde yemediğin arkanda, emin olduğum bir şey var ki benim yerim de başka bir erkek olsa şu ana kadar çoktan paralamıştı seni!
Ben eğitimli ve davranışlarını kontrol edebilen bir adam olduğum için tutuyorum kendimi ama yemin ederim ki zorlanıyorum seni öldürmemek için zorlanıyorum.. Beynimi kemirip duruyor hayatında bir başka erkek olma istimali.. Beni boynuzladın mı söyleee!!!
Kadın
--- Yahu ne alakası var.. asla! Böyle bir ihtimali nasıl düşünebilirsin evet bugüne kadar ‘’ayrılım artık’’ demedim sana. Çünkü bekledim, evet çocuklarımız vardı onlar bu durumu kaldıramazdı yada zorlanırlardı fakat senden memnun olmadığımı gizli gizli defalarca söyledim sana.. Şimdi çocuklarım büyüdü kararıma itiraz etseler de artık onlarda birer ebeveyn ve seni temin ederim; 26 yıllık seninle olan birlikteliğim bütün erkeklerden nefret ettirmese de tüm cesaretimi kırdı.. İkinci kere bir karşı cinsle şu yada bu şekilde birlikte olamam mümkün değil. Kına yak kıçına! Ben-i Ademin tamamından nefret ettim sayende.. ve artık bitti geri dönüşü yok.. İmzala şu evrakı ve git buradan yada ben gideceğim..
Bu birlikte oldukları son andı ve son konuşmalarıydı.. Ayrıldılar dost kalalım muhabbetine hiç girmediler.. Bazen çocuklardan duyuyorlardı önemli gelişmeleri.. Adam pek çok kereler birliktelikler yaşamış ancak evlilikle sonuçlandırmamıştı fakat evleneceğini her fırsatta her yerde söylüyordu..
Kadın babasından kalan emekli maaşı ile hayatını zar zor götürüyor ama huzurluyum diyordu. Bir daha evlenmek mi aman aman Allah korusun deyip bir ilişkiye bile başlayamıyordu.. 
Anadolu da yaşayan tüm evli kadınlar maalesef ki 2013 te bile istinasız tamamı bu duygular içindedirler.. Duygularını dile getirebilseler; aynen kullanılacak cümleler bunlardır! Yaşamak, yaşamaya çalışmak çok zordur Anadolu kadını için. Ne ekonomik anlam da nede sosyal çevre anlamında…Dili, dini, ırkı ne olur sa olsun; muhtaç bırakılmıştır erkeğe hem de her bakımdan.. 
İşte tam da bu yüzdendir ki sık sık öldürülür kadınlar kızlar. Kızını dövmeyen dizini döver gibi mantıksız halk deyimleri ile!!
Namusum du hikayeleri.. Erkekliğime laf etti yalanları.. Kahpenin cezasını verdik iftiraları.. 
Bazıları aynı yastığa baş koyar ama ayrı hayaller kurar. KADER (PEPROMENO)
Ve bazılar ayrı yastıklara baş koyar ama aynı hayalleri kurar.. HAYAT (ZOİ)