BOZKURT İŞARETİNE DAİR, BİLİNMESİ GEREKENLER..!

  Makaleme, bazılarının düştüğü bir yanılgıyı düzelterek başlamak istiyorum.Hadi hep beraber yakın tarihimizi hatırlayalım.Sovyet Rusya'dan ayrılıp, bağımsızlığını kazanan Azeri Türklerinin, Bakü'de Ebulfeyz ElçiBey'in düzenlediği mitingde merhum Alparslan Türkeş'i Bozkurt selamı ile selamlaması ile bozkurt işaretinin ortaya çıktığını düşünenler var değil mi? Bu düşünce Türk tarihimize büyük haksızlık yapmak olur. Oysa ki bu sembolü ta...binlerce yıl önce Türkler kullanıyor idi.Kanıtı mı?Var elbette. 6.yüzyıla ait "Türk hakanı heykeli" islamiyet öncesi Göktürk döneminde ve diğer Türk devletlerinde Türk hakanlarının zafer işareti olarak bozkurt işareti yapmaları bunun kanıtıdır.Ayrıca 10.  Yüzyılda İranlı şair Firdevsinin Seyhnamesinde de bozkurt sembolüne rastlanmaktadır.

Türk tarihimizde bir çok kahramanımız bozkurt simgesi ile ifade edilmiştir. "Aşina" sözcüğünün Hem Hun hem de Göktürk hükümdar ailesinin adı olması tesadüf olamaz değil mi?

Bozkurt Türk,Moĝol ve Altay mitolojisinde kutsal ve ulusal bir semboldür.Savaşcılıĝı, savaşcı ruhunu temsil eder.Kurt,yol gösteren,zor anlarda yardıma yetişen  bir varlık olarak Türk destanların da yerini almıştır.

Batıya göç eden Hun,Kıpçak,Peçenek Türkleri bozkurt işareti yaparak soylarını belirtmişlerdir."Ben Türküm" demişlerdir.

Farklı dinlere ve inançlara mensup insanlar,Türkler’i ve Türklüĝü temsil eden, bozkurt işaretinde buluşurlar.

Irak Türkmenleri,Azerbaycan, Íran,Gagavuz Türkleri arasında yaygın olarak kulanılır. Liderler günümüzde  güç,hakimiyet,bağlılık, zafer,mutluluk ifadelerini bozkurt işareti yaparak ifade etmektedirler.

Cumhuriyetin ilk yıllarında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından “bozkurt” ulusal sembol ilan edilerek bir çok yerde kullanılmıştır. O dönem Türk paralarında, bozkurt resmi yerini almıştır.

Bozkurt sembolü, bayraklarla,sancaklarla, paralarla ve bozkurt işareti kullanılarak günümüze kadar gelmiştir. Devletine,milletine, bayrağına,soyuna,tarihine, kültürüne,bozkurtuna sahip çıkan yürekler daim olsun. 

Saygılarımı sunar,esenlikler dilerim.