Merhabalar sevgili dostlar,

İzmir denildiğin de akla ilk gelen yiyeceklerden birisi de ''BOYOZ''dur.

Sabah kahvaltı masalarının yada işe gecikenlerin sıcak sıcak alarak iş yerinde bir bardak çay eşliğinde, keyifle yediği ve vazgeçemediği yiyecektir.

Aslında yanında haşlanmış yumurta ile tadına vara vara yemek, güne enerjik ve keyifli başlamamızı sağlar.

Her yöre ve şehrin kendine has yemek alışkanlıkları olması, gurbette olanların en çok özledikleri, hasret olmanın yanı sıra, damaklarında kalan tatlardır.

O zaman bizde doğup büyüdüğü şehirden uzakta yaşayıp da, alıştıkları yemeklere hasret kalanlar için, bulundukları yerde de bu lezzeti pişirebilecekleri bir tarif ile haftaya başlayalım.

Tarifi hazırlamaya başlarken yumurta haşlamayı unutmayın.

MALZEMELER:

HAMUR İÇİN:

• 1,5 su bardağı ılık su

• 1 yemek kaşığı sirke

• 1 yemek kaşığı sıvıyağ

• 1 yemek kaşığı limon suyu

• Tuz

• 4-4,5 su bardağı un

HAMURA SÜRMEK İÇİN:

• 1 su bardağı sıvıyağ

• 2 dolu yemek kaşığı yumuşak tereyağ

İÇİNE:

• Beyaz peynir + maydanoz karışımı

HAZIRLANIŞI:

• Su, sirke, limon suyu ve tuzu bir kasede karıştırın.

• Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.

• Hamurdan 22 ad hamur bezeleri yuvarlayın.

• Bir tepsiye sıvıyağ alın ve hamur bezelerini içine yerleştirerek üzerini örtün ve 1 saat dinlendirin.

• Dinlenen hamurları tek tek tezgaha alarak hamuru büyütün ve üzerine yumuşak tereyağ sürerek bohça gibi katlayın ve 20 dakika daha bekletin.

• Bu arada sıvıyağlı olan tepsi yanınızda olsun.

• Tereyağ sürdüğünüz hamur bezelerini elinizi sıvıyağa sürerek tekrar yoğurun ve çekerek açın.

• Yağlı hamur yanlardan çektikçe kolayca büyüyecektir.

• Hamurları üst üste yerleştirin ve rulo kıvırın.

• 22 ad beze olacak şekilde halkalar halinde kesin.

• Her bir hamur bezesini yemek tabağı büyüklüğünde açın.

• Alt kenar kısmına peynir + maydanoz karışımını yerleştirin ve sarın.

• Gül şeklinde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

• Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve tepsi mayası için 15 dakika bekletin.

• 175 derece de ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

• Boyoz'un eşlikçisi haşlanmış yumurtadır.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle..