BOŞANMA DAVASI DEVAM EDERKEN TARAFLARDAN BİRİSİ VEFAT EDERSE DAVANIN DURUMU NE OLACAK?

Değerli okurlarım açmış olduğunuz boşanma davanız devam ederken davacı taraf olarak siz vefat ederseniz sizin yasal mirasçılarınız davaya devam ederek davalı eşinizin boşanma davası açılmasında kusurlu olduğunu ve bu boşanma davasının açılmasına kendi kusurlu davranışları ile sebebiyet verdiğini ispat ederek sizin davalı eşinizin kusurlu olduğunu boşanma hakiminize tespit ettirebilirler. 

Bu durumda boşanma kararı kesinleştikten sonra yasal mirasçılarınızın sulh hukuk mahkemesine müracaat ederek davalı eşinizin mirasçılık sıfatının kusurlu olması nedeni ile mirasçılık sıfatının kaldırılmasını talep edebilirler. 

Aynı durum boşanma davası devam ederken davalı eşin vefatı halinde de söz konusu olacaktır. Davalı eşin vefat etmesi durumunda davalı tarafın yasal mirasçıları davaya devam ederek davacı eşin kusurlu olduğunu ispat edebilirlerse davacı eşin yasal miras hakkını engelleyebilirler. 

Boşanma davası açıldıktan sonra taraflardan birinin vefatı halinde evlilik ölümle son bulacağından boşanma konusunda karar verilmesine yer olmaz. 

Bu konulardaki tüm sorularınızı 0 532 508 90 45 nolu irtibat telefonuma bildirebilirsiniz. 

AVUKAT NEVİN ÖMEROĞLU DEMİREL İSTANBUL/ BAKIRKÖY