Evet sevgili dostlar bölgede Türk Ordusunun varlığı, oradaki mazlum milletlere her daim güven vermektedir. Tıpkı geçmişte de olduğu gibi adaletin ordusu, bugün de bölgede canla başla destansı bir mücadele içindedir. Özellikle de Suriye’de sahadaki operasyonlar çok ama çok önemlidir. 

Son günler de Türkiye İdlib’de yaşananlara konsantre olmuş durumdadır. Özellikle Esad Rejimi güçlerinin top atışları sonucunda Türk Ordusunda Şehid’ler verilmiştir. Tüm bu hadiseleri iyi okumak lazımdır. İdlib’deki halkın hali ortada ve tek güvenceleri şuan Türk Ordusu ve Türkiye’dir. Özellikle birkaç gündür çatışmalar aralıklarla devam ederken, 5 Şubat gecesi Türk Ordusu destansı bir mücadeleye girişmiştir. Türk Ordusu karşısına çıkacakları tarumar ediyor. Eğer masada farklı durumlar gelişmezse bu gece yaşanan destansı olayları gelecekte ciddi bir kitap da perde arkası olarak okumak mümkün olacaktır. 

Tarihlerinde hiçbir ciddi askeri zaferi olmayan asker kılıklı Rejim soytarıları, mazisi 2200 yıllık olan Mete Han’a kadar dayanan şanlı Türk Ordusu karşısında ağa babalarının kucağına sığınıyor. Asıl savaş şimdi başlıyor gibi… Türk Devleti kendi dengelerini oluşturmaya başladı. Aslında Rusya’da bu olaylarda çok farklı bir izlenim veriyor. Suriye ve Türkiye arasında yaşananlara çok fazla karışmayarak, bir nevi Türkiye ile Suriye olayında Türkiye’nin sahada önünü açıyor, bize meşru bir zemin oluşturuyor. Bu da bir strateji. Bu hususu da yabana atmamak lazım. Nihai süreci dolmuş, güçsüz ve etkisiz bir Suriye yerine, Rusya her daim Ortadoğu’da güçlü bir Türkiye ile hareket eder. Bunun emarelerini ileride hep beraber göreceğiz. Böyle zamanlarda oltaya atılan sazan balığı misali hemen fevri ve düşmanca çıkışlarda bulunmamalıyız. Devlet aklı işte bu yüzden 2200 yıldır Türk Üst Aklını oluşturuyor. 

Bölge bu kadar hareketliyken, Türkiye asla durağan olmamalıdır. Nitekim Ukrayna ziyareti de kendi dengelerimizin oluşmasında en önemli hamlelerden biridir. Hatta yakın zamanda Türk Cumhuriyetlerinde parlamento kararları ile Türkiye’ye Suriye hususunda destekler gelecektir. Bölgede Türk Ordusu yalnız değildir. 

Ayrıca yakın zamanda da Doğu Akdeniz’de de çok önemli gelişmeler olacaktır. Türk Ordusu’nun Libya çıkarmasından sonra kaç zamandır Hafter’dan ses yok! Türkiye Kuzey Afrika’da da kendi dengelerini oluşturuyor. Somali dahil olmak üzere, Cezayir vs. hep bu dengeler ışığında gelişen olaylardır. Şuan en büyük engel bölgede Siyonist güç odaklarıdır. İsrail, 2021 Büyük İsrail emellerine ulaşmak için Türkiye’yi ve Türk Ordusunu ve dahil İstihbaratımızın bölgedeki varlığından son derece rahatsızdır. Zaten MİT Başkanımız Hakan Fidan’a saldırmaları da boşuna değildir. 

Netice itibari ile Türkiye kendi sınır güvenlik hinterlandını çok uzaklardan başlatarak bir nevi ileri karakolunu güçlü tutuyor. İdlib dahil bölgedeki Türkiye’nin kurmuş olduğu Kalekollar da boşuna değildir. Rabbim Türk Devleti’nin ve Türk Ordusunun ve de İsimsiz kahramanlarımız olan fedailerimizin yardımcısı olsun inşallah. 

Ve son söz: ‘’ Türk Devleti geçmişte de olduğu gibi yine bölgenin güç merkezidir. Bu güç merkezinin kodları kadim devletin sırlarıdır’’