Merhabalar,

Değişik tatlar arayanlar için bugün vereceğim tarif tam da sizlere göre..

Bohça Kebabı dendiğinde Manisa akla gelse de ben üzerine başamel sos yapmadan hazırladım.

Manisa Kebabı olarak hazırlamak isterseniz üzerine başamel sos yaparak fırınlamanız gerekecektir.

Yada benim yaptığım gibi domates sos ile servis yapabilirsiniz.

Şimdi tarife geçebiliriz.. hepinize kolay gelsin.

MALZEMELER:

İÇ MALZEMESİ:

300gr dana kuşbaşı et

1 adet kuru soğan

5 adet sivri biber

3 adet domates

1 adet havuç 

tuz

karabiber

1 su bardağı su

KREP İÇİN:

Bu ölçü 2 adet 24_26cm çapındaki krep tavası içindir.

1 adet yumurta

1 kahve fincanı süt

1 yemek kaşığı zeytinyağ

3 yemek kaşığı un

1/2 çay kaşığı karbonat yada kabartma tozu

tuz

YAPILIŞI:

İşe eti pişirmekle başlayalım.

Düdüklü tencereyi ateşin üzerine alarak orta ateşte ısıtmaya başlayın ve etlerle birlikte zeytinyağını ekleyerek kavurmaya başlayın.

Etleriniz önce suyunu bırakacaktır daha sonra suyunu çekmeye başladığında kuru soğanı küçük doğrayarak ekleyin ve 5 dakika da soğanlarla birlikte kavurun.

Havucu, biberleri ve domatesleri küçük küpler halinde doğrayın.

Kavrulan etlere sebzeleri ekleyin.

Tuzunu, karabiberini ve suyunu vererek düdüklü tencerenizin kapağını kapatın.

Orta ateşte 15 dakika pişirin.

Etler pişerken kreplerinizi yapabilirsiniz.

Sanırım çoğunuz krep yapmıştır.

Bir kase içerisinde krep malzemelerini sırayla alarak el çırpıcısı ile karıştırın ve pütürsüz bir kıvam olana kadar karıştırın.

24- 26 cm.çapındaki krep tavanıza takribi 1 yada 1,5 çorba kepçesi krep boşaltın ve tavayı çevirerek kreplerinizi hazırlayın.

Arkalı önlü rengi fazla dönmeden iki adet krep hazırlamış olacaksınız.

Krep hamurunu ilk döktüğünüzde krep'in üzerinde gözenekler oluştuğunda pişmiş demektir.

Bu aşamada krebi ters yüz edebilirsiniz.

Etleriniz de bu arada sanırım pişmiştir,o zaman finale gelebiliriz.

Krep'in tekini büyükçe bir kaseye dışa sarkacak şekilde yerleştirin.

Orta kısmına eti yerleştirin,susuz olmasına dikkat edin.

İster bohça şeklinde katlayarak ters çevirip tepsiye yerleştirin yada resimde gördüğünüz gibi üst kısmını kürdanla toplayın.

Eğer üzerine başamel sos hazırlamak istiyorsanız ilk yazdığım şekilde düzenlemelisiniz.

DOMATES SOS:

Hazır satılan yada ev de kendi hazırladığınız domates püreniz var ise ,

4 yemek kaşığı domates püresine 2 yemek kaşığı zeytinyağ ve 1 çay bardağı su ekleyerek karıştırın.

Sosu borcama yada bir tepsiye boşaltın üzerine bohçaları oturtun .

190 derece de ısıtılmış fırında 10 dakika fırınlamanız yeterli olacaktır.

Her ikisi de pişmiş olduğundan sadece domates sosu ile hepsinin birlikte ısınmasını istiyoruz.

Diğer tarafta başamel sos hazırlıyarak bohçaların üzerine sürün ve sosunuzun kıvamın biraz yumuşak olmasına dikkat edin ve fırınlayın.

Kaşar peyniri serpecekseniz başamel sosunu fırınladıktan sonra kaşar peynirini serpin ve fırının sıcağınla kaşar peynirinin erimesini sağlayın .

Hepinize şimdiden afiyet olsun.

Sevgiyle..