Bizim nesli küçümsemeyin, diye başlıyor Nüzhet Altınel’in geçmişin özetini çıkardığı satırları:

“Bizler ilkokulda yurt bilgisi, lisede modern mantık, sosyoloji ve felsefe okuyan nesiliz. Onun için biz "Kim 500 Milyar İster" programında hiç joker kullanmadan sorulaın cevaplarını yüzde 90 bilen nesiliz. Bizler 3 yazılı 1 sözlü imtihan olan nesiliz. Biz Endonezya'nın ihracatını, Surinam'ın ithalatını bilen nesiliz.

Biz babasının cenazesine tatildeyim diye gelmeyen nesil değiliz. Biz şahsiyet sahibi olması için terbiyesinden vazgeçilen, kendine özgüveni olan ama etrafa saygısı ve sevgisi olmayan, sadece kendisine yaşayan egoist nesil hiç olmadık. Sevgiyi, saygıyı, fedarkarlığı, dostluğu, vefa duyusunu yerine göre başkalarının yaşamı için kendi yaşam tarzından fedakarlık eden nesiliz.

Biz anasını babasını bakımevine terk etmeyen bir nesiliz.Biz psikologlarla, pedagoglarla şekillendirilen değil, psikolojik sorunlarını bedava çözen nesiliz. Olayları çözmek için atılan, onları bana ne deyip pas geçmeyen nesiliz. Biz bugün 70 yıllık arkadaşlarını köşe bucak arayan, onlarla birliktelikten zevk alan nesiliz. 70 yıllık 80 yıllık arkadaş biriktirebilmişiz. Semt çocukluğunu, mahalle terbiyesini, büyüklere saygıyı görmüş bir nesiliz. Kabadayı dediğimiz mahallenin delikanlısını, bizi soyan değil, bizi koruyan, kollayan olarak bilen bir nesiliz. Dışarıda yemek yemenin ayıp olduğu, ağız oynatmanın bile ayıplandığı, her lokmanın eşit paylaşıldığı, çayın şekerini karıştırırken çıkan sesin ayıp olduğu, bunun kahvelerde yapıldığında kahvecinin ‘Hop deve kervanı mı gidiyor’ diye ikaz ettiği bir nesiliz biz.

Ataerkil babanın sözünün geçtiği ama babanın da analarımıza değer verdiği, fikir paylaştığı aileleri olan bir nesiliz. En az; serseri, hırsız, dolandırıcı, cani, uyuşturucu bağımlısı, rüşvetçi, sapık çıkaran bir nesiliz. Futbolu, voleybolu, basketi, yüzmeyi tüm imkansızlıklara rağmen spor olarak yapan bir nesiliz.
Öğretmen bizim neslimizin en kutsal varlıklarındandı. Hele öğretmen bir çocuğa sitemde bulunduğunda hep birlikte okul basıp "Sen bizim çocuğun psikolojisini nasıl bozarsın?" diye öğretmen döven nesille uzaktan-yakından benzemeyen nesiliz.

Lise mezunu arkadaşlarımızın bugünkü üniversite mezunlarının yanında doktora yapmış bir insan kalitesinde olduğu bir neslin çocuklarıyız. Bence bizim nesile benzemeye çalışın, belki Türkiye layık olduğu yere gelir.”