Kadın en dayanılmaz dediğmiz, acıya dayanabilecek kadar güçlü bir İnsandır.

Birincisi;canından can ayrılır. Bu çocuklarıdır.

İkinci ; ise her güçlüğe dayanacak şekilde yetiştirilir. Ama bu acıyı,hakettiği anlamınada gelmez. Oysa her yıl yüzlerce kadın öldürülüyor. Bunun nedeni kadına verilen eğitimin yetersizliğinden ileri geliyor. Çocuklarını hakettiği şekilde yetiştirememektenileri geliyor. Farkındaysanız, kadına karşı şiddet gittikçe çoğalıyor.

Kadın, evinde illaki yemek pişirecek değil, Gerektirdiğinde çocukların eğitimleriyle ilgilenebilecek, kültüre, ekonomik yapıya da sahip olması gerekiyor. Kadın, erkeğin himayesi altında yaşaması da hiç gerekmiyor. Yalınız kaldığında da başının çaresine bakabilmeli .Bunun için de Ailelere önerim kiz çocuklarınıza ya iyi bir eğitim verin yada meslek edinmesine yardımcı olun.. 

Oysa bizim kadınlarımız; Nelerin yapılacağını nelerin yapılmayacağını çokiyi bilen insanlardır. Altıncı hisleri çok kuvvetlidir. 

Eşini dostunu düşmanını çok iyi tanır. Evinde yapamayacağı paylaşamayacağı hiçbir şey yoktur. Her iş elinden gelir ,çabuk öğrenir akıllıdır.merhametlidir. Metanetlidir .Acıma hissi kuvvetlidir.. O koruyucu bir melektir. Sevdikleri için, hele de yavruları için ölüme gözünü bilekırpmadan gider.

Evinde aşçı, mutfakta bulaşıkçı kapıda bekçidir.

Bir iş buyruldu mu asla gocunmaz hemen kalkar yapar. Gece gündüz, vakit saat bilmez. 

Evin içişlerin’den sorumludur ama eşine çaktırmadan dış işlerini de halleder.

Aslında o evinin neşesidir Bahçemizde gül.Kafeste bülbüldür.

O bizim anamız bacımız kadınımızdır.

Tüm kadınlarımızın 1 günü kutlu olsun..

ASLI ÖZCAN