Şu ana kadar ağırlıklı olarak Irak ve Suriye'de silahlı eylemler düzenleyen Işid, özellikle Türkiye'nin sınır bölgelerinde giderek güçlenmek için büyük çaba harcıyor.
El Kaide çatısı altında faaliyet gösterirken, ne oldu da ayrılma ihtiyacı duymasının ardından nasıl bir hüner ile Irak’tan başlayarak, planlı bir şekilde Türkiye’nin sınır boyunda kırmızı bir koridor oluşturmak için stratejik bir ilerleyiş sergileyebiliyor.
El Kaide çatısı altından ayrıldıktan sonra nasıl oldu da emrinde olduğu çatı örgütten bile çok taraftar ile silahları bünyesine katabildi.
Ne yer, ne içer bu örgüt lojistik destek teminini nasıl sağlar.
Kim var arkasında biliniyor ama bilinen ülkeler karşısında gibi gözüküyor. Bu çılgın projenin mimarları tabi ki haçlı zihniyeti sahibi olan ülkelerdir. Haçlılar ile kol kola giren malum bazı Araplarda bu organizasyonun destekçilerindendir.
Işid’in Suriye’nin doğusu ve Irak’ın kuzeybatısındaki hızlı ve acımasız yayılmasının dışında sanal dünyada da varlığını ciddi anlamda sürdürüyor.
Terör örgütü kendisine verilen maddi imkanlar ile coğrafyada hatırı sayılır taraftar sahibi oldu. Bu taraftarlar yağma ve talan ile ceplerini doldurma yarışına girerken kan dökmekten hiç çekinmediler. Para kazanma karşılığında ise terör yapmaktan zevk alır duruma geldiler.
Tam olarak Işid ülkemizin sınır boyunca oluşturduğu koridor ile ne yapmaya çalışıyor. Tabi ki bu vahşet ile terör projesi, enerji koridoru açmak için batıya hizmet etme projesidir.
Işid’in ekonomik kaynağı bulunup, yok edilmeden, bu terör örgütünün askeri operasyonla bitirilmesi zor gibi gözüküyor.
Türkiye’nin içerisinde olduğu bir operasyonun ise başarılı olacağı gerçeğinin ise herkes ile herkesim farkındadır.
Türkiye’nin bu süreçte kendi misak-i milli sınırları içerisinde bir tehlike olmadan terör örgütüne askeri bir müdahale yapması da stratejik olarak hatalı bir operasyon olarak gözlemleniyor.
ABD, PKK yandaşlarına eğitim, istihbarat ve teçhizat desteği veriyor. KDP, PKK ve PYD Kürdistan için kolları sıvayarak barış ve huzur ortamı getirmek kılıfıyla Işid’in enerji koridoru açtığı alanlarda Kürdistan hayallerini gerçekleştirmeye çalışıyorlar.
Şayet Kürdistan hayalleri enerji koridoru oluşturulan bölgede kurulursa bizim ülkemizde bayrağımıza saldıran terör örgütü sevdalılarını da sınır dışı ederek, o bölgeye yollarız düşmanlarımız ile kardeş yaptırımı altında yaşamak zorunda kalmayız.
ABD ve Avrupa’nın belli başlı devletlerinin Işid’e karşı hem bize karşı olan terör örgütlerine askeri teçhizat sevk etmesi PKK’nın iştahını kabarttığı bir gerçektir.
Işid’e karşı, bize karşı olanlarla beraber olmak ya da olmamak asıl mesele bu…