Beşiktaş dün akşam çok iyi oynadığı bir maçı kaybetti. Maç boyunca sahanın ve topun hakimi olan siyah beyazlılar, kontra atak oyunu organize bir şekilde sahaya koyan Kayserispor karşısında etkili oyununu skora yansıtamadı. 

Kaleyi bulan 11 şutu ve birebirde yakaladığı 5 net pozisyonu olan siyah beyazlılar 90 dakika boyunca tam 14 kez de korner kullandı. Peki Beşiktaş çok iyi ön alan baskısı yaptığı maçta neden kazanamadı?  Bunun elbette birçok nedeni var ama en önemli üç nedeni; savunmadaki bireysel hatalar, ofansif oyuncuların beceriksizliği ve Önder Karaveli’nin oyunu okuyamaması ve haliyle oyuna geç müdahale etmesi. 

Savunma da Montero ve Umut kritik iki pozisyonda geç kaldı ve bu iki atak Beşiktaş’ın kalesinde gole döndü. Savunma oyuncularının alan bilgisi dışında rakip santrafor oyuncuyla bütünleşmesi pozisyon vermemesi şart. Fakat Beşiktaş’ta izlediğimiz savunma oyuncuları rakibi kaçırıyor. Öyleyse neden Serdar Saatçi oynamıyor? Madem sahadaki savunma etkili değil neden ona şans vermiyoruz? 

Orta sahadaki önemli eksiklere rağmen Pjanic ve Josef gibi takımın en etkili bölgesi yine orasıydı. Ghezzal ve Atiba sahanın en iyisiydi. Özellikle Ghezzal çok etkiliydi bu sezonun en iyi performansını sergiledi. Buluştuğu her topu ceza sahasına al da at dercesine servis etti. Ama Batshuayi, Kenan ve Teixeira topu ağlarla bir türlü buluşturamadı. Batshuayi’nin sıcak bölgede girdiği neredeyse net 5 pozisyon havaya gitti. Bu kadar gol atmak isteyip atamamak gerçekten beceriksizlik. 

Öte yandan sonradan oyuna giren Larin de etkisizdi. Larin yerine Emirhan ve daha erken Güven girseydi Beşiktaş rahat skor bulurdu. Sahada pozisyon adına her şey vardı. Tek eksik goldü. Kayserispor gibi ligin iyi savunma yapan takımlarına karşı daha bitirici/yıpratıcı ön bölge oyuncularına ihtiyaç var. 

Görevi attıklarıyla rakibi yıpratmak olan Batshuayi, geldiğinden bu yana atamadıklarıyla taraftarı yıprattı desek abartmış olmayız.