Merhabalar,

''BİSCOTTİ''İtalyanların sıkça tükettiği,iki kez pişirilmiş anlamına gelen bir kurabiye çeşididir.

İtalyanın Prato şehrinde ortaya çıkmıştır.Biscotti di Prato olarak bilinir.

Kıvam olarak bizim alışık olduğumuz kurabiyelerimizden farkı kuru ve gevrek olması,bu sayede uzun süre muhafaza edilebilme özelliğine sahiptir.

Kahve ve çayların yanında çokça tercih edilir.

Bizim ülkemiz de ise Selanik Gevreği olarak bilinir.

Bizlerde kahve ve çay sohbetlerinin yanında kurabiye tüketmeyi sevdiğimiz için bu hafta kurabiye kutularımızı İtalyanların bu sevilen gevreği ile dolduralım.

Bu tarifimiz ''ÇİKOLATALI BİSCOTTİ''...Ana malzemelerin dışında çikolata yerine değişik kuruyemişler yada meyve kuruları ekleyebilirsiniz.

Hepinize kolaylıklar diliyorum.

MALZEMELER:

125 gr yumuşak tereyağ yada margarin

1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şeker

3 yemek kaşığı esmer şeker

1 adet yumurta

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

3 su bardağı un

1 su bardağı + 2 yemek kaşığı damla çikolata

YAPILIŞI:

Tereyağını yada margarini şekerle birlikte krema kıvamına gelene kadar mikserle karıştırın.

Yumurtayı ilave edin.

Un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıştırın.

Mikserden alın ve damla çikolataları ilave ederek bir kaşıkla tekrar karıştırın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsinize iki rulo olacak şekilde yerleştirin.(hamur elinize yapışacaktır.)

175 derece de ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.(üzeri kızarmasın.)

Fırından çıkarın ilk sıcağı çıktıktan sonra birer parmak kalınlığında keserek dilimleyin.

Dilimleri fırın teline yada tekrar tepsiye yerleştirin ve tekrar 8-10 dakika arası fırınlayarak kurutun.

Soğuduktan sonra kurabiye kutularınıza yerleştirin ve sevdiklerinizle kahve yada çay sohbetleriniz de sizlere eşlik etsin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...