Müzik Dünyası

Bilal Çelikten Ters Köşe Hareket "Rüyalar"

Modellik ve oyunculukla kariyer basamaklarını hızlı bir şekilde tırmanan Bilal Çelik, müzik dünyasında da taşları yerinden oynatmaya hazırlanıyor.

Sözü-müziği kendisine ait olan ve Temmuz ayı ortasında  tüm müzik platformlarındaki yerini alan ‘’Rüyalar’’ ile müzik piyasasında ezber bozacak.

Bilal Çelik, şarkısının klip çekimleri içinde kesenin ağzını açtı.

Yönetmen koltuğuna kendisinin oturduğu, görüntü yönetmenliğini Varol Şahin’in üstlendiği ve elli kişilik bir teknik ekiple 16 saatte çekimleri tamamlanan klibi için yaklaşık 200.000 tl harcadı.

Bilal Çelik, pandemi döneminde durma noktasına gelen klip ve set ekonomisinde de dengeleri değiştirdi.

Çekimler esnasında soysal mesafe kurallarına da özen gösteren genç sanatçı, sık sık çekimleri durdurarak teknik ekibe uyarılarda bulundu.

Bilal Çelik'in, Babba Medya etiketiyle yayınlanan "Rüyalar" isimli tekli çalışması, video klibiyle netd müzik'te ve Tüm Radyolarda.

Murat Kurşun'dan Yeni Tekli - Birisine

Murat Kurşun yeni teklisi "Birisine" ile Karadeniz rüzgarı estirecek.Sözü ve müziği Adnan Fırat'a düzenlemesi ise Suat Aydoğan'a ait olan "Birisine" şarkısının klibinin yönetmenliğini Alişan Günay Yıldırım üstlendi. Klipte iki genç dansçının eşlik ettiği Kurşun, klip çekimlerinde eğlenceli anlar yaşadı.

Kamuran Kayra prodüktörlüğünde 2K Prodüksiyon etiketiyle, 4 Eylül Cuma günü 17.30'da tüm dijital platformlarda ve Net D youtube kanalında yayınlanmaya başladı şarkı şimdiden tüm Türkiye'yi bu kasvetli günlerde oynatmaya kararlı...

Murat Kurşun - Birisine

Söz ve Müzik: Adnan Fırat

Düzenleme: Suat Aydoğan

MUSTAFA CECELİ  RÜYALARA SOR

Mustafa Ceceli'nin Dmc etiketiyle yayınlanan yeni teklisi Rüyalara Sor tüm digital platformlarda yayında.

Söz & Müzik: Hüseyin Mehmedoğlu Düzenleme: Mustafa Ceceli Yönetmen: Hasan Kuyucu

SİBEL CAN’IN YENİ ALBÜMÜ ‘HAYAT’

Türkiye’nin en gözde sanatçıları arasında yer alan Sibel Can, iki yıl aradan sonra yepyeni albümü ‘Hayat’la müzikseverlerle buluştu. Sony Music Türkiye etiketiyle 14 Ağustos’ta tüm müzik marketlerdeki ve dijital platformlardaki yerini alan Sibel Can, yine arşivlik albümü ile müzikseverleri sevindirdi. Muhteşem sesi ve yorumuyla şarkılarını dinleyicileriyle buluşturan  Sibel Can, yeni fotoğraflarıyla da uzun süre hafızalardan silinmeyecek. Fotoğraf sanatçısı Zeynel Abidin’in objektifinin karşısına geçen Sibel Can, kostümlerindeki renk ve tasarım seçimleriyle de çağı yakalayan bir sanatçı olduğunu bir kez daha vurguladı. Karantina dönemini en verimli geçiren sanatçılar arasında yer alan Sibel Can, bu dönemi yine müziğine yatırım yaparak geçirdi. Evine kurdurduğu stüdyosunda albümünün okumalarını tamamlayan güzel sanatçı birbirinden özel söz yazarı ve bestecilerin eserlerine hayat veriyor. Albümde Sinan Akçıl imzası taşıyan ve albüme adını veren ‘Hayat’ın yanı sıra ‘En Büyük Aşkım’, ‘Takiptesin’, ‘Gösteri’,  ‘Ah Be Yarim’, ‘İstanbul Sensiz’, ‘Yalnız Beni Sev’, ‘Bil Diye Söylüyorum’ ve ‘Hüznün Gemileri’ adlı yeni şarkılar yer alıyor. Ünlü sanatçı ayrıca, Kenan Çallı’ya ait olan ‘Yine Sen’ adlı türküyü okuyarak,  müzikseverlere büyük bir sürpriz yaptı. Yazgın Kaçak, İrfan Özata, Kenan Çallı, Nurullah Genç, Volkan Bekçi, Beytullah Kılıç’ın söz ve bestelerini muhteşem yorumuyla dinleyicilerinin beğenisine sunan Sibel Can’ın şarkılarının düzenlemesinde de Mustafa Ceceli ve Sezgin Gezgin imzaları bulunuyor.

Ünlü sanatçı  albümün çıkış şarkısı olarak, sözü ve müziği Sinan Akçıl’a ait olan, düzenlemesini Mustafa Ceceli’nin video klip yönetmenliğini Tamer Aydoğdu'nun yaptığı ‘En Büyük Aşkım’ı müzikseverlerin  beğenisine sundu.

Söz Müzik: Sinan Akçıl (Editör: Doğan Müzik)

Düzenleme: Mustafa Ceceli

Radyo İletişim Danışmanı: Emel Yalçın

 

En Büyük Aşkım

Baksana Bana

Aşıksın Ama

Bana Yetmiyor

Ben Seninle

Her Gün Yine

Ölecek Kadar Aşığım

Yalanım Yok Başkayım Sana Çok

Seni En Çok Seni En Çok

Ben Sevebilirim

Sen Hiç Gitme

En Büyük Aşkım

Çünkü Senle Yüz bin kere

İlk Aşkı Tattım

Ne Olur Gitme

Hiçbir Yere

Tek Büyük Aşkım

Çünkü Senle Yüz bin kere

İlk Aşkı Tattım

Biraz Önce Bana Yine

Bambaşka Baktın

 

Kitap Dünyası

Hem Ajanda, Hem Kitap: Arketipler 2

Silvia Arsebük’ün kaleme aldığı, Günlerin Getirdiği isimli on altı aylık ajanda/kitap serisi, geçen senenin devamı olarak ‘Arketipler 2’ teması ile bu yıl da (Eylül 2020-Aralık 2021) sevenleriyle buluşuyor.

Dünyayı tehdit eden Pandemi, Mart 2020 itibarı ile hepimizin hayatında değişimler yarattı. Yeni düzende, kendimizi ve gerçek ihtiyaçlarımızı bilmek, tutku ve coşkumuzu yakalayabilmek ve hayatımızı anlamlı kılmak adına önem arz ediyor. Bunun için kendimizi tanımak, beslendiğimiz kaynakları bulmak, aydınlık taraflarımızı fark etmek, gölgedeki karanlık yanlarımızla yüzleşmek bizi sağlamlaştırıp kendi gücümüzü bulmamıza yardımcı oluyor. İşte bu noktada arketipler bizim için rehber niteliği taşıyor.

Silvia Arsebük; bu yıl da kitap-ajanda dizisine arketip kavramı ile devam ediyor ve diyor ki: “Sizi bir yolculuğa davet etmek istiyorum.  Günlerinizi doldururken kendi içinize bir yolculuğa … Arketip ve arketipsel güç kavramı ve on üç arketip hakkında kısa bilgilerle, alıştırmalarla hazırladığım bu çalışmanın, biricikliğinizi, yaratıcılığınızı, yeteneklerinizi yeniden keşfetmek, kendinizi özgürleştirmek yolculuğunda rehber olmasını dilerim. Bana eşlik eder misiniz? Sonsuz potansiyele sahip olduğunuzu hatırlamanız dileğiyle…”

Yazar Silvia Arsebük Hakkında

Doğu’nun en Batı’sında, Batı’nın en Doğu’sunda büyüleyici bir şehirde, İstanbul’da doğdum. Bu şehir, çok kültürlü, çok renkli kimliğiyle beni şekillendirdi, onun kadar hareketli ve sabırsız oldum hep. Kırkıma vardığımda, kurumsal şirketlerde geçen uzun ve can sıkıcı yöneticilik hayatımı terk ettim, yeniden hayal kurmaya başladım. Bir gün bir de baktım, ilk gençlik askım desinatörlük bana geri dönmüş! Çoktan unuttuğum o desenler, yıllar boyu gerçekleştirdiğim Uzakdoğu seyahatlerimde beni çevreleyen sımsıcak renkler ve geleneksel motiflerle buluşup içimde dans etmeye başladılar. Mandala meğer hep bendeymiş, içimi dışıma çıkardım! Mandalayla birlikte, eşzamanlı olarak uzun bir kişisel gelişim yolculuğum başladı. “Yaratıcı Yazarlık”, “Yazı ile Terapi”, “Dışavurumcu Sanatlar” ve “Yaratıcılık Programları”, “Jungian ve Gestalt Terapiler,” EFT (Emotional Freedom Techniques), “Kahramanın Yolculuğu”, arketipler ve diğerleri... Bu alanda öğrenciliğim hiç bitmeyecek, ama bir yandan da öğrendiklerimi başkalarıyla paylaşmaktan sevinç duyuyorum. Mandala atölyelerim 2014 yılından bu yana devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda atölye programıma “Yasam Döngüsünde 12 Evre”, “Sanatla Farkındalık”, “Ergenle Yasama Kılavuzu” ve “Arketip” atölyelerini de ekledim. 2017-2018 için tasarladığım alıştırmalar içeren “Günlerin Getirdiği” başlıklı mandala-ajandam ilk kez okurlarla buluştu. 2018-2019 yılları için “Çiçek Çiçek Günlerin Getirdiği” isimli, her ayın basında çizme ve yazma ile ilgili alıştırmaların olduğu 16 aylık ajandam da yayımlandı. 2019-2020 yılları için “Arketipler 1” temalı ajandam da sizlerle buluştu. Her zamanki gibi, bilgi, alıştırma ve yazı ajandanın olmazsa olmazı. Yolculuğum sürüyor... Bana eşlik eder misiniz?

Dan Brown Hem Yazdı Hem Besteledi

Dan Brown’ın sesli kitap özelliği taşıyan ilk resimli çocuk kitabı Hayvanlar Senfonisi  tüm kitapçılarda

New York Times’ın en çok satanlar listesinin bir numaralı yazarı Dan Brown, Maestro Fare ve müzisyen arkadaşlarının eğlenceli, gizemli ve müzikli maceralarının anlatıldığı ilk resimli kitabı Hayvanlar Senfonisi ile çocuklarla buluşuyor.

Bu keyifli macerada her bir kahramanın çocuklara vermek istediği bir sırrı var. Maestro Fare, çocukları pek çok sürprizle karşılıyor; ipuçları veren karışık harfler ve hatta çözülmesi gereken şifreli mesajlar onları bekliyor. Dan Brown, bu kitabında kendi bestelerini de okurlara sunuyor. Besteler, kitabın yayımlanmasının ardından sayfalardaki QR kodları telefona okutularak ücretsiz olarak dinlenebilecek.

Sesli kitap

Orijinal ismi: Wild Symphony

Türkçesi: İpek Demir Gedik

Resimleyen: Susan Batori

Sayfa Sayısı: 44

Hedef Kitle: Çocuk (+3 Yaş)


Yazar Hakkında Dan Brown

Her zaman iyi bir hikâyeciydi. Üç yaşından beri ritimlere ve bulmacalara düşkün olan Dan, hikâyelerini kitaplar, müzikler ve şiirler aracılığıyla küçük büyük tüm kitap kurtlarıyla paylaşmayı seviyor. Dan Brown uluslararası çok satanlar listelerinde bir numara olan Da Vinci Şifresi gibi dünya çapında fenomen olmuş birçok kitabın yazarıdır. Hayvanlar Senfonisi, yazarın ilk resimli kitabıdır. Dan Brown, sarı labradoru Winston ile New England’da yaşamaktadır.

Çizer Hakkında

Susan Batori

Eşi Robert ve kedisi Kamilla ile Budapeşte, Macaristan’da yaşamaktadır. Macaristan Güzel Sanatlar Akademisi’nde grafik tasarımı eğitimi almıştır. Susan, 2013 yılından beri çocuk kitapları illüstratörü olarak çalışmaktadır.