Aynı toprak, aynı deniz, aynı kültürün insanları olarak bu tarihte hala birbirimiz ile kopukluk içinde olmamız ne acı.
Yunan halkının ve Türk halkının tarihleri, kimlikleri ve değerleri hakkında ön yargılarının olmasını gerektirecek kendilerince kimi sebepler vardır. İngilizlerin, Osmanlı bitirme politikalarında Yunanlıların sahne alması tabiî ki Türklerin Yunanlılara karşı tavır almasını gerektirmiştir. Ege sorunu, Kıbrıs sorunu, azınlıklar sorunu vb. gibi başlıca yaşanılan sorunlar; bizim düşman olmamızı gerektirmez.. 
Kurtuluş Savaşı ortak değerlere sahip olan her iki ulusu birbirinden ayırarak iki ülke tarihinde de derin ve kanlı izler bıraktı.
Asırlarca Osmanlının topraklarında yaşamış Yunan halkının, Türk kültüründen aldığı ve tüm medeniyetleri derinden etkilemiş bir Yunan kültüründen Osmanlının da etkilendiği aşikardır. 
Türkiye halkı için de aynı şey geçerlidir. Sadece kültürel, ekonomik ve düşünce ile sınırlı olmayıp bunların dışında tıp, sanat, politika, dil, ideoloji ve yemek konularında da etkileşimimizin olduğu, birlikte ortak değerlerimiz var. Yunan kültüründen etkilenmeyen  hiçbir medeniyet yoktur. Felsefesi, sanatı ve siyaseti tüm toplumlara ekol olmuştur.
Türk askeri teşkilatlanması Yunanları etkilemiştir. 
Sanat anlamında, politika anlamında, felsefe anlamında Yunanlar tüm toplumları derinde etkilese de Türk toplumundaki hoşgörü, irade ve sabır kavramları Yunan toplumunu etkilemiştir.
Türkleri barbar gösterenler Yunanlılar ve Türkün, Türk’ten başka dostu diyen Türkler!
BİZ YANLIŞ ANLAŞILDIK 
VE YANLIŞ DA TANIDIK 
Aile, sosyal, toplum ahlakı, yemekleri ve ortak kullanılan beşbine yakın kelimesi olan 
“iki toplum tek kültür” arasında ayrılık nasıl olabilir?
Türkiye’de deprem olduğunda (1999) ilk yardım edenler Yunanlılardı.. Yunanistan’ın evleri ateş altında kaldığında ilk yardım helikopteri gönderenler Türklerdi..
BUNU OKUR MUSUN ve bunda siyaset yok bence ama sende bir oku olur mu?