Beşiktaş belkide bu sezonun en iyi maçını oynadı güçlü rakibi Trabzonspor karşısında. Fakat geçmiş yönetimin yaptığı aymazlık, böyle güzel bir oyunla bile siyah beyazlıların skor almasını engelledi. 

Beşiktaş'ın sezon başından beri yaşadığı tüm sıkıntıları düşündüğümüzde aynı adrese çıkıyoruz maalesef. Yapılan yanlış tercihler ve mali durum takımın skor alamamasında en büyük etken. Tüm bunlara rağmen Beşiktaş, büyük takım refleksiyle oynamaya devam ediyor. 

Öyle ki maçın 5. dakikasında Sörloth'ün attığı erken gole rağmen oyunu bırakmayan ve uzun süre elinde tutan bir Beşiktaş izledik. Takımın 12. gücü olan taraftar oyunu ileri taşımada adeta bir forvet oyuncusu kadar etkiliydi. Fakat Beşiktaş'ta Karius'un performansı nedeniyle kalede yaşanan sıkıntı, her maçın önüne geçiyor. Karius maç sonu açıklamasında; "2 pozisyonda 2 gol attılar, hücum hattında öldürücü işgüdüyü kullanamadık yani gol atamadık" diyor peki sormazlar mı sen niye durdurucu/susturucu işgüdünü kullanamadın diye!

Trabzonspor'da oynayan Uğurcan Çakır'ın ve Sörloth'ün etkili oyunu bordo mavililerin takım olarak her zamanki oyunundan uzak bir performans sergilemesine rağmen puan almalarına yetti. İstediğiniz kadar iyi oynayın futbolda kazanmak istiyorsanız en gerideki ve en ilerideki oyuncunuzun vasatın üstünde olması şart.

Trabzonspor maçı, Beşiktaş'ın en önemli iki eksiğini ortayan çıkaran önemli bir maç oldu. Karius'un inanılmaz kötü performansı ve Burak Yılmaz'ın verimsiz oyunu maçın skorunu belirleyen en önemli etken. Buna karşılık bordo mavililerin kalesinde yer alan Uğurcan Çakır, ilerisinde oynayan Sörloth muazzam. Bu da büyük bir transfer ve alt yapı başarısıdır. Beşiktaş'ta Uğurcan gibi bir kaleci, Sörloth'un yarısı kadar atan bir santrafor olsa bu oyunla tarihi fark olurdu. Beşiktaş'ın yediği iki golde de Vida'nın hatası büyük. 

Beşiktaş - Trabzonspor maçı her yönüyle süper ligin üstünde bir maç oldu. Sahada iyi top oynamak isteyen iki takım vardı hal böyle olunca ortaya seyir zevki yüksek bir oyun çıktı. 

Sergen Yalçın'ın gelmesiyle birlikte Beşiktaş, aynı kadroyla daha iyi işler yapıyor. Oyunun bu derece gelişmesi tamamen teknik direktör farkı ve vizyonudur. Tüm bu oyun gelişimine rağmen 3. bölgedeki aksaklıklar, panikler ve haliyle son vuruşlardaki etkisizlik siyah beyazlıların skor alamamasının en önemle sebebi. Maç boyunca rakibi boğarak kaptırdığı her topu kısa sürede geri alan Beşiktaş, çok fazla pozisyon yakalasa da istediği golü bulamayınca sonuçsuz kaldı. 

Sergen Yalçın'la caimanın arzuladığı oyunu bulan ve her maç kazanmak için oynadığını gösteren Beşiktaş'ın bundan sonra bu oyunun üzerine koyarak, oynamaktan başka şansı yok. Ligin bitmesine kaç hafta kalmış olursa olsun Beşiktaş gibi her sezon şampiyonluğa oynayan lokomotif takımlar bu sürekliği sağlamak zorunda.