Siz ihanet nedir bilir misiniz?
İhanet yarası bir hançer yarası gibidir. İnsanı yıkacak, hırpalayacak geleceğini, umutlarını elinden alan, bir darbedir. Eğer, bir de haberi olmadan sırtından bıçaklanmış sa daha da beter olur. Bu yara, balçık yarası gibi temizlemesi de zordur. Ömür boyu unutmaz. Yüreğinden, bilincinden atamaz. Yıllarca sürebilir belki de psikolojik tedavi bile gerekir. Tam’da unuttum derken içinde bir kuşku tohumu filizlenir, kendine yapılan ihanet hemen aklına gelir.
Düşünün? Sevdiğin ama çok sevdiğin insan, Güven duyduğun, değer verdiğin, saygı duyduğun insan. Senelerce uyutmuş. Sen ona sevgiyle bakarken, o da başkasına bakmış. İhanetini anladığın anda ne yaparsın? Dünyan kararır, yaşadığınız cennet gibi hayatınız cehenneme döner. İçin yandı. İşte o zaman ki kendi çaresizliğini anlarsın.
   Bir tarafta bırakmayacağın canlar. Onların akıtacağı gözyaşı, onların düşleri hayalleri, her şeyden önce onların gelecekleri...
Diğer tarafta ortak dostlarınız, Kapı bir komşularınız. O insanların daha şimdi den acımalı, bakışlarını görür gibi oldum. Hadi bunların hepsini es geçtik. Her şeyden önce ayrılırsan birde çocuklarına bakabilecek ekonomik bir güce sahip değilsen. Onları eğitebileceğin bir kültür yapsana da sahip değilsen. İşte o an, sen senin gibi okumayan çalışmayan ev hanımlarını düşün ne kadar korumasızlar.
Çalışmayan biz ev hanımları her zaman Ele mahkum. Hiçbir konuda söz sahibi de değil. Eşlerinin evine ne getirilse onunla yetiniyor. Bu maddi kazanç olduğu gibi Manevi de olabilir.
Şunu iyi bilelim ki,  kadın olmak, yemek pişirmek, bulaşık yıkamak değilmiş Gerektirdiğinde çocukların eğitimleriyle ilgilenebilecek,  kültüre, ekonomiye sahip olması gerekiyormuş. Kadınlık, demek bir erkeğin himayesi altında ezilmek demek değil, gerektiğinde, başının çaresine de baka bilmekmiş...
Bunun için de EĞİTİMİN ŞART OLDUĞUNU anladım.
 Bunu burada yazmamdaki amacım Analarımızın, babalarımızın dikkatini çekmek. Evladını körü körüne evlendirip sonrada adına Kader deyip geçmesinler.
 İslam dini Kaderi bir inanç olarak tespit etmiştir. Ama kaderciliği(Kaderde ne varsa o olur, deyip amali terk etmeyi)yasaklamıştır. İster kız evladımız olsun ister erkek. Biz önce çocuklarımızın geleceğini garanti altına almalıyız ki onlarda hayata tutuna bilsinler. Bunu maddi olarak düşünmek de yanlış. Manevi olarak da düşünmeliyiz. Haberlerde hemen ger gün kadın cinayetleri okuyoruz. O cinayetleri yapan katilleri analar doğurmuyor mu demiyorum. Her canlı doğum yapar ama her insan adam yetiştiremez. Biz analarımızı iyi yetiştirelim ki Onlarda evlatlarına maddi, manevi yönden bir şeyler verebilsinler.