Trabzonspor da iki haftadır alınan beraberliklerden sonra çıkış için, Karabükspor maçından galip gelmek önemli idi. Trabzon-spor taraftarı takımını Karabüksüpor maçında da yalnız bırakmadı. Akyazı medikal park arenada ki 3. maçında da, Son alınan iki beraberlikten sonra da Trabzonspor taraftarının maça ilgisi vardı.

Orta alan mücedelesi şeklinde geçen, Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 bereberlikle sona erdi. Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan Trabzonspor, Maçın 55. dakikasında genç yıldızı Yusuf yazıcı nın asisti ile, yine bir genç yılızı Okay Yokuşlu nun ayağınan bulduğu gol ile 1-0 da olsa maçı almasını bildi.

Son iki hafta da kaybedilen dört puan sonrası, bu galibiyet çıkış için çok önemli idi, Trabzonspor güçlü rakibi Karabükspor karşısında bunu başardı ve lig deki puanı nı 35 e çıkardı.

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte rakip takım oyuncuları soyunma odasının yolunu tutarken, Trabzonspor lu futbolcular da kolbastı hazırlığı vardı. Trabzonsporlu futbolcular sadada, taraftarlar tribün de galibiyetin tadı kolbastı ile çıkardı.

Gol yollarında güçlük çeken Trabzonspor’un Rodellega dermanı olmadı gibi görünüyor. Trabzonspor oynadığı futbol ile keyif vermesede, alması gereken puan’ı aldığı bir hafta geçirdi.

Haftaya Akhisar deplasmanına gidecek olan Trabzonspor, Akhisar deplasmanından da galip gelmesi halinde, 25. hafta sahasında oynayacağı Galatasay maçında, Medikal park arena da seyirci rekoru kırar. İki haftadır alınan beraberlikler Trabzonspor  seyircisinin maça ilgisinde azda olsa bir düşüş yaşattığı göründü..

Trabzonspor taraftarı sahaya baskı yapacak bir desteği takımına vermek için golü bekleyen bir tutum içerisin de maçı izliyor. Rakip takım, taraftar baskısını hiç hissetmiyor diyebiliriz, Akyazı medikal park arena da. Sürekli tezahürat yapan takımını ateşleyen rakibi baskı altına alan bir taraftar profiline sahip olmak gerekir, Taraftar gurupları arasındaki iletişim iyi sağlanmalı, Akyazı Bordo Mavi inlemeli..