Kitap Dünyası

BİR DAHA

HAKAN YEL’DEN BÜYÜLÜ GERÇEKÇİLİĞİN ŞİİRSEL DÜNYASINA YOLCULUK

HAKAN YEL’in merakla beklenen romanı BİR DAHA, ALTIN KİTAPLAR logosuyla raflarda…

O, toprağa düşerken uyananlardandı.  Ve tanıdık bir dünyanın hiç bilinmeyen yüzünde sadece sevgisine tutunarak ayakta kaldı... Yaşadığı zamansız acılara rağmen kurmaya çalıştığı hayatın talihsiz bir kaza sonucu altüst olması, Ali Rıza'yı hayal bile edemediği bir diyara sürükler.  Artık ne dünyaya aittir ne de ölümlüler yurduna... Yavrusu ise bıraktığı yerde yapayalnızdır. Ancak arafta beklerken her ölümlü gibi yazgısını kabul etmek yerine ona başkaldırır.  Ve elbette her başkaldırının bir bedeli vardır.

Bir Daha; yaşam, ölüm, araf, kader ve yeni bir hayat üzerine büyülü gerçekçiliğin şiirsel dünyasında yolculuk ediyor...

Yazar Hakkında

Hakan Yel, 1968 yılında İstanbul’da doğdu. Arkeoloji ve Sanat Tarihi okudu.

2005: İlk gerilim romanı Sultana Dokunmak yayımlandı.

2006: Lokanta isimli gerilim romanı okurun beğenisine sunuldu.

2007: Her Şeyi Satarım Ruhum Hariç adlı kitabı kişisel gelişim kategorisinde yayımlandı.

2008: Rüzgâr Ekenler adlı tarihi romanı okurla buluştu.

2011: Sekiz Numaralı Vurucu adlı politik-gerilim romanı yayımlandı.

2012: Her Şeyi Satarım Ruhum Hariç 2 adlı kitabı kişisel gelişim kategorisinde yayımlandı.

2013: Gam isimli romanı okurla buluştu.

2017: Törkiş Biznıs Sıtayl adlı kitabı kişisel gelişim kategorisinde yayımlandı.

Yazarın romanları Bulgaristan, Mısır ve Romanya’da yayımlandı.

KAYBETMEK

MİRZA TAZEGÜL’DEN YEPYENİ BİR ROMAN KAYBETMEK

Sessizliğimle Dans, Yalnızlığın Bilinmeyen Yüzü ve Hayalini Arayan Kadın kitaplarıyla çoksatanlar listesinde yer alan MİRZA TAZEGÜL, yine LİBROS logosuyla çıkan yeni romanı KAYBETMEK’te, mutluluğu tüketimde ve parada arayanların dünyasına odaklanıyor.  İnsan kazanmaya çalıştığında kaybetme riskiyle, kaybettiğini düşündüğü bir zamanda ise kazanma şansıyla karşılaşabilir.

Kendinde olmayanın peşine düşmek, azla yetinmeyip çok şeyin peşinde koşmak doğru muydu?

Ölüm kimine göre bir son iken, kimine göre bir başlangıçtı. Ama asla kaybetmek değildi. Kaybetmek, her an, her dakika ölmek için Tanrı’ya yalvarmaktı. Peki, Celal kimdi? Her zaman içinde var olan, kendini yeni Celal diye tanımlayan mıydı? Yoksa eski Celal hiç var olmamış mıydı? İçinde iki ben, karakter çatışması yaşarken hangisi asıl Celal’di? Aile babası olan mı? Yoksa bu yeni yaşamı tercih eden mi?

Yazar Hakkında

Sosyal medyada bir milyonun üzerinde takipçi sayısı ile bir fenomen olan Mirza Tazegül, denemelerden oluşan ilk kitabı Sessizliğimle Dans’ın ardından Yalnızlığın Bilinmeyen Yüzü ve Hayalini Arayan Kadın kitaplarıyla da beğeni topladı. Şimdi Kaybetmek romanıyla bir kez daha okurlarının karşısında…

Medya Dünyası

Cansu Oktay ile Ana Haber Başlıyor!

İzleyenlerin TRT ekranlarından ve dinleyicilerin TRT radyodan hatırladığı son donemde pek çok farklı kanalda program müdürlüğü ve Ana haber spikerliği görevi üstlenen Kırmızı Türk medya ödüllerinde de en iyi kadın spiker ödülü kazanan başarısı tescilli güzel haber spikeri Cansu Oktay Medyanet Tv Ana Haber ile geliyor. İnteraktif ve özgün yeni nesil habercilik tecrübeli haber spikerinin sunumu ile 15 Nisan’dan itibaren yayında olacak.

Alper Altun ile Gün Biterken

Günü tam biterken yakalayan, dolayısıyla hiçbir şey kaçırmak istemeyenler için. Tüm gündeme hakim olmanın en yalın, en doğru ve en çarpıcı yolu. Alper Altun’un sunumuyla Gün biterken hafta içi her gün 22:45’de TGRT Haber’de. Hafta içi her gece 22:45’te başlayan program 00:45’te bitiyor. Türkiye’den ve Dünya’dan günün en dikkat çeken haberleri bu programda. Sıcak gelişmeler ve görüntüler de son dakika bilgileriyle birlikte an be an seyirciye sunuluyor. Gün Biterken’de günün en çok konuşulan haberiyle ilgili uzman ya da yetkili bir isimle telefon bağlantısı veya skype bağlantısı yapılıyor. Yine günün en çok konuşulan konularından biri ile ilgili her gün bir hashtag’i ekrana verilip twitter’dan gelen yorumlar ekranda canlı olarak veriliyor. Siyasetten, dış politikaya, dünya haberlerinden yaşam haberlerine, magazinden spora gündemdeki birçok haber bültene alınarak son derece renkli bir gece kuşağı olarak izleyici ile buluşturuluyor. Alper Altun Haberde prompter kullanmayarak ve sürekli jimmy jib ile sunum yaparak seyirci ile sohbet havasında ve storygelling yöntemiyle sunum yapıyor ve zaman zaman haberler üzerine kişisel yorumlarımı da ekleyerek daha doğal ve samimi bir bağ kurmaya çalışıyor. 20 yıldan fazla bir zamandır haber anlatan bir sunucu olarak Alper Altun başarısıyla Gün Biterken’i haber kanallarındaki gece kuşaklarında en çok izlenen ilk 3 bültenden biri haline kısa zamanda getirdi. Alper Altun ile Gün Biterken’i mutlaka izleyin!


Türk İletişim Topluluğu Çiğdem Batur’u Misafir Etti

Türk İletişim Topluluğu kendileri gibi Gazi (HBV) Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu oyuncu Çiğdem Batur'u misafir etti. Çiğdem Batur gençlerle bir araya gelmekten büyük keyif aldığını söyledi. Söyleşiye birçok öğrenci katıldı. Medya sektörü, oyunculuk ve öğrencilik hayatı hakkında konuşan Batur gençlere kendilerini geliştirmeleri için tavsiyeler verdi ve bu sıralardan geçtiğini vurguladı. Oldukça aktif bir öğrencilik hayatı yaşamış ve başarıyı yakalamış güzel oyuncu. Öğrencilere okulun imkanlarını kullanmaları, geliştirmeleri için sık sık nasihatler verdi. Türk İletişim Topluluğu'yla uzun zamandır irtibatta olan Çiğdem Batur seneler sonra hocalarını görmenin mutluluğunu da yaşadı.

Historyfest 1.Otomobil Modifiye Fuarı 14 Nisan’da!

History Garage ekibi çok özgün bir etkinliğe imza atıyor. 14 Nisan Pazar Günü Autopia’da yapılacak etkinliğe Türkiye’nin dört bir yanından modifiyeli araçlar gelecek. 600 ü aşkın arabanın geleceği etkinlikte pek çok renkli gösteri ve çalışma olacak. 3 Binden fazla kişinin takip edeceği yaya girişinin de olacağı etkinlik Gökhan Doğulu ve Gülşah Akgül öncülüğünde gerçekleştiriliyor. Bu önemli Etkinliğin organizasyonunda Kadir Bozdağ ve Sait Karabulut da yer alıyor. 14 Nisan’a geri sayım devam ediyor!    

Kim Kimdir ?

Eylül Özdemir

Eylül Özdemir İstanbul’da doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından asıl yapmayı istediği iş olan medya ve iletişime yöneldi ve eğitim için İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesini tercih etti. Buradan başarıyla mezun olan Eylül Özdemir mesleki yaşamına ise henüz öğrenci iken başladı. 1996’da ilk olarak televizyon programcılığı ve sunuculuğuna başlayan Eylül Özdemir bir süre çalışma hayatına ara verdi. 7 Yıl önce tekrar çalışma hayatına geri dönen başarılı sunucu sunum çalışmalarının yanı sıra bugüne kadar 5 tane senaryo çalışması da yapmıştı. Yönetmenlik ve program yapımcılığı deneyimleri de bulunan ve yakın zamanda şiirleri , özlü sözleri ve romanlarını kitap olarak da çıkaracak olan Eylül Özdemir son dönemde siyaset program yapımcısı ve moderatörü olarak karşımıza çıkmıştır. Eylül Özdemir’in hazırlayıp sunduğu Eylül’ün Penceresinden Programı TGRT EU ekranlarında izleyicilerle buluşmaya devam edecek. Eylül Özdemir çok yönlü birikimi , bu alandaki yeteneği , özgün sunumu gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Tüm bu nitelikleriyle Eylül Özdemir gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok  önemli bir isimdir.

Tiyatro Dünyası

Yan Tiyatro’dan Doğaçlama!  

Merve Bekmezci , Fuat Avan , Mehmet Kaya , Serhat Şabap , İlker Çirkin , Eda Dursun , Kübra Sonkaya , Melik Yalçın , Uğur Akay , Yağmur Dikli ve Duru’dan oluşan Yan Tiyatro ilk doğaçlama oyunu ile seyircisi ile buluşmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Ankaralı Tiyatro severlerle Bahreyn’de buluşan topluluk doğaçlama güldürü sahneliyor. Hayata dair izler bulabileceğiniz oyun ilgi üzerine önümüzdeki günlerde de sahnelenmeye devam edecek. Pozitif enerjisi çok yüksek ekibin ortaya koyduğu muhteşem tiyatro performansını mutlaka izleyin! 

Müzik Dünyası

Aslı Maj

21 mart istanbul doğumlu. Şarkıcı & yorumcu, kemençevi, besteci, söz yazarı... İlköğretime 5 yaşında başlayan sanatçı, orta, lise ve üniversite eğitimini İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nda tamamladı. 10 yaşında müzik eğitim hayatına atılan sanatçı ilk bestesini 12 yaşında yazdı. Konservatuarın ilk yıllarında meslek sazı bağlama olup, üniversite döneminde 3 telli klasik kemençe ile eğitimine devam etti. 2000'li yıllarda of aman Nalan, Eda & Metin Özülkü gibi bir çok sanatçı ile back vokal olarak sahne çalışmalarında ve pek çok albüm kayıtlarında gerek enstrümanıyla, gerek sesiyle yer aldı. 2017'de yapmış olduğu ve tüm dijital platformlarda yer alan ilk single çalışması "Denizler gibi" 2 şarkıdan oluşmakta. Klip parçası Denizler gibi ve Hadi isimli bu iki çalışmanın söz, müzik ve düzenlemeleri sanatçının kendisine ait. "Hiç huzur kalmadı" isimli yeni maxi single çalışması 4 şarkıdan oluşmakta. Şarkıların söz ve müzikleri sanatçıya ait olup, bu kez düzenlemeler konusunda farklı müzisyenlerle çalışmıştır. Yüzlerce sözlü besteleri olduğunu belirten sanatçının stüdyo çalışmaları devam etmekte...