Yaşamda sıkıntısı, sorunu olan ve bunları dönüştürmek isteyen bir çok insan var ve belki de bunlardan birisiniz, ne olmasını istersiniz yaşamınız da? Neyi istersiniz? Bu soruyu yönelttiğim bir çok kişi “çok param olmasını isterdim, işe girmek, aşık olmak, mutlu bir ilişki...isterdim” cevaplarını verirken hemen arkasından “aslında çok param olabilirdi ama şu engel oldu, iyi bir işe girebilirdim ama ailem eğitim hayatımı desteklemedi, ailevi problemler yüzünden mutlu bir ilişkiye inanmıyorum...”şeklinde o ana kadar yaşamlarında var olan sıkıntıları anlatmaya sıralamaya başlarlar ve öyle bir noktaya gelir ki bu tüm enerjilerini aslında yaşamlarında var olan eksikliklere yada problemlere akıttıklarının farkına varmazlar, böylece onları aslında mutlu edecek şeyleri yaşamlarına çekmek yerine, onları üzen yoksunlukları arttırırlar.

Çok sevdiğim bir kıssa vardır :aşlı Kızılderili reisi kulübesinin önünde torunuyla oturmuş, az ötede birbirleriyle boğuşup duran iki kurt köpeğini izliyorlardı. Biri köpeklerden siyah biri ise tam tersi zıt beyazdı ve on iki yaşındaki çocuk kendini bildi bileli o köpekler sürekli dedesinin kulübesinin önü de boğuşup duruyordu.

Dedesinin sürekli göz önünde tuttuğu, yanından ayırmadığı iki kurt köpeği idi bunlar. Çocuk kulübeyi korumak için bir köpeğin yeterli olabileceğini düşünüyor, dedesinin iki köpeğe niçin ihtiyacı olduğunu ve renklerinin neden illa da siyah ve beyaz iki zıtlıkta olduğunu merak ediyordu. Artık bunu anlama zamanı gelmişti ve merakla sordu dedesine. Yaşlı reis, bilgece gülümsemeyle torunun sırtını sıvazlayarak...

—Onlar benim için iki simge evlat' dedi

- 'Neyin simgesi' diye sordu çocuk yine merakla...

—İyilik ve kötülüğün simgesi. Aynen şu gördüğün köpekler gibi, iyilik ve kötülük içimizde devamlı mücadele eder dururlar. Ben bunları seyrettikçe hep bunu düşünürüm. Onun için yanımda tutarım onları' dedi yaşlı reis.

Çocuk sözün burasında 'mücadele varsa kazananı mutlaka olmalı diye düşündü' ve her çocuğa has, bitmeyen bu sorulara bir yenisini daha ekledi;

- Dede, peki sence hangisi kazanır bu mücadeleyi iyilik mi? kötülük mü?

— Hangisi mi? Evlât ben hangisini iyi beslersem.''

Siz yaşamınızda tüm enerjinizi sahip olmadıklarınıza akıtırsanız asla sahip olmak istediklerinizi yaşamınıza çekemezsiniz, bir şükür defteri oluşturun, sahip olduklarınızın iyi ve güçlü yönlerini yazın bu deftere belki küçük bir eviniz var ama size ait şükredecek bir artı sizin için, çocuğunuz okul birincisi değil ama sevgi dolu bir gönlü var, akşam yemeğinde portakallı ördek yiyemiyorsunuz ama yiyecek ekmeğiniz var...bu ve benzeri şeyleri yazın  ve okuyun zaman içerisinde yaşamınızda şükredeceğiniz pek çok şeyin arttığını göreceksiniz, bereketin size nasıl aktığını anlayacaksınız. Neyi beslerseniz o kazanır, yaşamınız da neyin kazanmasını istiyorsanız farkındalıklar onu beslemek sizin elinizde ...sevgi ve şifa ile yolunuza ışık olsun ..