1. FİZİK ÖZELLİKLERİ: Bilinci açıktır,cildi pembedir, canlı duruşu vardır.

Yüzünde kırmızı zemin üzerinde toplu iğne başı büyüklüğüne sivilceler (yenidoğan eritemi veya aknesi)olabilir. Bunlar muhtemelen bebeklerin bağışıklık sistemi destekleyicileridir. Göz kapakları hafif şiş olabilir. Bu bulgular 1-2 hafta içinde kendiliğinden geçer.Birşey yapmaya gerek yoktur.

2. Gövdesini, kollarını, bacaklarını rahat hareket ettirir. Parmaklarını ağzınına götürme ve emme eğilimi vardır. Yakalama refleksleri kuvvetliir. İşaret parmağıile avucuna bastırırsak kuvvetlic sarmalar, bırakmak istemez. Sonra aniden bırakır.

3. Karın üstü yatarken başını yukarı kaldırabilir,sağa,sola boynunu çevirebilir. Kucakta iken kısa süreli olarak başını dik tutabilir. Seslere karşı hassastır.

4. Anne ve babasının sesini anlar ve ayırır.Sese doğru başını çevirebilir.

5. Burn ve ağız solunumunu rahat yapr. Solunum hızı erişkine göre daha hızlıdır. Dakikada ortalam 45 kere nefes alıp verir. Karından ve göğüsten solunum yapabilir. Bazn 5-10 saniye kadar nefes duraklaması olabilir.

6. Görmesi vardır, ışığa reaksiyon verir. Fakat renk ayırımı yoktur. Siyah-beyaz ve bulanıkça görme vardır. Gözleri şaşı gibi yapabilir.

7. Acı, ekşi, tatlı ve tuzluyu ayırır,fakat sadece tatlıdan hoşlanır.

8. Masaj yapılmasından,ona müzik dinletilmesinde, ninni söylenmesinden,yumuşak sesle ve güler yüzle agu yapılmasından çok hoşlanır. Sosyal ilişkisi vardır. Ona vakit ayrılıp ilgilenilmesi mutluluğunu artırır. Komiklik yapılması hoşlarına gider.

9. Ses çıkaran sevdiği oyuncaklar olabilir. Bunlar dinletilirse daha iyi uyuyabilir. Yanında bağırılmasından kavgadan hoşlanmaz, mutsuz olur.

10. Tarama testleri (troid, diğer metabolik hastalık taramaları), kalça sonografisi (doğumsal kalça çıkığ tanısı için), işitme testi yapılıp yapılmadığı kaydedilmelidir. Bu ayda muayenesi ve ölçümleri (boy, kilo Baş çevresi gibi) yapılmalıdır.

11. Hepatit B aşısının ikincisi yapılır. Birinci Hepatit B aşısı hastanede doğduğu gün  yapılır.