ANKARA - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, TOBB ETÜ Konferans Salonu'nda düzenlenen 2. Ulusal Siber Güvenlik Tatbikatı'nın açılış toplantısında konuştu.

Yıldırım, siber güvenlik tatbikatlarını 2014 yılında ilk kez uluslararası düzeyde yapmayı planladıklarını söyledi.

Farkındalık artmalı

Ergün de, ''TÜBİTAK'taki Siber Güvenlik Enstitüsü'nde bugün itibariyle 70 arkadaşımız görev yapıyor. Yakında 200'ü aşkın arkadaş orada görev yapacak ve bu organizasyona teknik altyapı sunmaya devam edecek'' dedi.

Bakan Ergün, üniversitelerin de müfredatlarını bir kere daha gözden geçirmelerinde ve siber güvenlikle ilgili alanları açmalarında fayda olacağını kaydederek, tatbikat sonrasında herkesin tedbirlerini daha iyi alması ve farkındalığın artması temennisinde bulundu.

Türkiye'de sanayi casusluğu çıkacak

TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr. Yücel Altunbaşak da, siber saldırıların sonuçlarının boyutlarına ilişkin bilgi vererek, 'Ülkemizde yeni bir siber saldırı çeşidi çıkacak; sanayi casusluğu. Kritik teknolojilerin sayısı arttıkça bu saldırılar artacak'' diye konuştu.

Güvenlik zafiyeti var

Toplantın ardından kamu kurumlarının internet sitelerine yönelik siber saldırılarla ilgili soruları yanıtlayan  Yıldırım, ''Önemli olan saldırılara karşı hazırlıklı olmak'' dedi.

YÖK'ün internet sitesine yapılan siber saldırıyla ilgili Yıldırım, saldırının, kullanılan güvenlik sisteminin zafiyetinin olduğunu gösterdiğini ifade etti. Yıldırım, ''Buna karşı da kurumun gerekli tedbirleri alması gerekiyor'' dedi.

YÖK katılmadı...

Bakan Ergün de YÖK'ün internet sitesine yapılan siber saldırının, tatbikatların ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Ergün, ''YÖK bu tatbikata katılmayan kurumlardan bir tanesi. 3 gün önce böyle önemli bir saldırıyla karşı karşıya kaldı'' dedi.