Avrupa Birliği'nin (AB) verdiği 13 milyar avroluk vergi cezasıyla gündeme gelen Apple, iPhone 7’yi San Francisco’da düzenlenecek etkinlikle tanıtacak.

Apple'nin, Türkiye saatiyle 17.00'den sonra tanıtacağı yeni modelde, tüketiciler için birçok sürprizinin yer alması bekleniyor. Yeni modelde, 3,5 milimetrelik kulaklık çıkışının iptal edilerek kablosuz teknolojiye geçilip geçilmeyeceği, profesyonel fotoğrafçıların kullandığı lensler (3 boyutlu ve SLR lensler) ve su geçirmezlik özelliği bulunup bulunmayacağı, en çok merak edilenler arasında yer alıyor.

Rakibi Samsung’un üst modellerinde bulunan su geçirmezlik özelliğini, iPhone'nun da sunmaya başlaması durumunda şirket, kullanıcılarının bu beklentilerini karşılamış olacak.

iPhone 7'nin lansmanı, hem Apple hem de rakibi Samsung’un sıkıntılı bir dönemine denk geldi. Şirket, iPhone 6 ve iPhone 6S modellerini tanıttığı geçen yılki etkinlikten sonra, telefonlarda şifreleme sistemini açmasını isteyen FBI ile mahkemelik oldu, en büyük pazarlarından Çin’de satışları düştü. Son olarak da AB Komisyonu, vergi kaçırdığı iddiasıyla şirketin 13 milyar avro ödemesine karar verdi.

Samsung ise "amiral gemisi" telefonu Galaxy Note 7'nin 2,5 milyonunu bataryalarında oluşan ısınma ve yanma dolayısıyla geri çağırdı.

Uzmanlar, iPhone 7'nin piyasada deprem yaratacak çapta büyük yeniliklerle gelmesini beklemezken, standartları belirleyen bir model olacağını ifade ediyor.