İSTANBUL - Ümraniye Zübeyde Hanım İlköğretim Ortaöğretim Okulu’nda ‘4006 TÜBİTAK Bilim Şenliği’ düzenlendi. Şenlik oldukça renkli görüntülere sahne oldu.
Geçtiğimiz hafta düzenlenen şenlikte ‘Matematik ve Geometri’ ile ‘Fen ve Teknoloji’ alanlarında 76 adet proje sunumu yapıldı. Bilim şenliği oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Şenliğin açılışı, Ümraniye Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Erdoğdu ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı tarafından yapıldı.
Ümraniye Zübeyde Hanım Ortaöğretim Okulu öğrencileri, 46 ‘Matematik ve Geometri’ ayrıca 30 ‘Fen ve Teknoloji’ projesi ile katıldıkları ‘4006 TÜBİTAK Bilim Şenliği’nde her geçen yıl daha da iddialı olduklarını bir kez daha gösterdiler.
Proje koordinatörü Müdür Yardımcısı Eda Tuna Arslan ve Ercan Özyurt ile öğretmen ve öğrenciler, masaları birer birer gezdiler. TÜBİTAK yetkilileri de fuarı gezerek projelerden dikkat çekenleri detaylı bir şekilde incelediler.
Ümraniye Zübeyde Hanım İlköğretim Ortaöğretim Okulu, son yıllarda başarısı ve düzenlenen çok sayıda etkinlik ile adından sıkça söz ettirmeye başladı. Okul, özellikle artan başarı grafiği ile İstanbul’da örnek gösterilen kamu okulları arasında geliyor.