ANKARA - Türkiye'yi uluslararası bilim olimpiyatlarında temsil eden 23 öğrenci ile bölgesel bilim olimpiyatlarında derece alan 20 öğrenciye plaket verildi. Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda 17, Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatlarında ise 5 öğrenci altın madalya kazandı.

TÜBİTAK tarafından düzenlenen bilim olimpiyatları ödül törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop katıldı.

Törende konuşan 25. Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatı ve 21. Balkan Bilgisayar Olimpiyatında altın madalya alan Yusuf Hakan Kalaycı, bilim olimpiyatlarında Türkiye'de köklü bir gelenek olduğunu söyledi.

Bu etkinliklerin vizyon kazandırdığını ifade eden Kalaycı, lise hayatının bu şekilde zevkli hale geldiğini belirtti. Türkiye'yi uluslararası arenada temsil etmenin ayrı bir gurur olduğunu vurgulayan Kalaycı, ''Bayrağımızı mümkün olduğunca yukarıya çıkarmak çok büyük bir mutuluk'' dedi.

54. Uluslararası Matematik Olimpiyatında altın madalya kazanan Mehmet Efe Akengin ise ilmin amaç olmadığını, insanı evrensel, etik ve ahlaki değerlere götüren, olgunlaştıran bir araç olması gerektiğini söyledi.

Plaketleri Bakan Ergün verdi

Konuşmaların ardından bilim olimpiyatlarından madalya kazanan öğrencilere plaket verildi.

Uluslararası bilim olimpiyatlarında 23 öğrenci, altın, gümüş ve bronz madalya almaya hak kazandı. Bu öğrenciler plaketlerini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün'den aldı. Bölgesel bilim olimpiyatlarında madalya alan 20 öğrenciye ise Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem plaket verdi.

Ulusal Bilim Olimpiyatlarında derece alanlar açıklandı

Törende ayrıca, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca düzenlenen ulusal bilim olimpiyatları ile ulusal ortaokul matematik olimpiyatlarında dereceye giren öğrenciler de açıklandı.

18. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatları 2. aşama sınavları sonucunda 5 öğrenci altın madalya aldı.

21. Ulusal Bilim Olimpiyatları 2. aşama sınavlarında ise bilgisayar, matematik, biyoloji, fizik ve kimya dallarında toplam 17 öğrenci altın madalya almaya hak kazandı. Altın madalya alan öğrencilere madalyalarını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün verdi.

Dereceye giren öğrencilerin çoğunluğunu özel fen ve fen lisesi öğrencileri oluşturdu.