ANKARA - İnternet devi Google'ın yeni Mühendislik Direktörü Ray Kurzweil, sadece 15 yıl içinde robotların en akıllı insanoğlundan daha zeki olacağı öngörüsünde bulundu.

Google'ın yapay zeka alanında ilerleme kaydetmek için 2012'de işe aldığı Kurzweil, The Observer gazetesine yaptığı açıklamada, 2029'da robotların deneyimlerinden öğrenecek, sohbet edebilecek, şaka yapabilecek ve hatta flört edebilecek kadar ileri bir düzeye ulaşacağını ileri sürdü.

1990 yılında internetin günlük yaşamın önemli bir parçası olacağını ve 1998'e kadar bir satranç şampiyonunun bilgisayara yenileceği öngörüsünde bulunan Kurzweil, "Robotların internetteki her şeyi ve her bir kitabın her bir sayfasını okuyup sonra kullanıcısının sorularını yanıtlamak için zekice bir sohbete girebilmesini amaçlıyoruz" dedi.

Kurzweil'in öngördüğünden iki yıl önce, 1996'da IBM'in Deep Blue adlı bilgisayar programı satranç şampiyonu Garry Kasparov'u yenilgiye uğratmıştı.

Kurzweil, bilgisayarlarla insanların aynı şey haline geleceği "Ölümsüzlük Teorisi" ile tanınıyor.

Toplam serveti 57 milyar doları aşan Google, dünyanın en büyük yapay zeka laboratuvarını kurmak için aralarında robot yapımında uzmanlaşmış DeepMind ve ileri askeri robot üreten Boston Dynamics'in de olduğu bazı şirketleri satın almıştı.