PASADENA - NASA'dan yapılan açıklamada, Mars'ta üzerine konduğu, 5 bin metre yüksekliğindeki Sharp Dağı üzerinde bulunan Gale Krateri'nde etrafına bakan Curiosity'nin, otoportresi ile etrafının kesintisiz görüntüsünü gönderdiği belirtildi. Açıklamada, gönderilen siyah beyaz fotoğrafların banyo edilme aşamasında olduğu kaydedildi.

NASA'ya ait Jet İtiş Laboratuvarının bulunduğu California Institute of Technology adlı araştırma üniversitesi Başmühendisi John Grotzinger, Curiosity'nin gönderdiği görüntülere ait ilk izlenimlerini basınla paylaştı.
''Oluşan ilk izlenim bu arazinin ne kadar da çok Dünya'ya benzediği yönünde'' diye konuşan Grotzinger,
Curiosity'nin bulunduğu kraterin, olduğundan daha büyükmüş gibi gözüken dağları ve sürekli puslu görüntüsüyle, California'daki Mojave Çölü'ne çok benzediğine işaret etti.
Curiosity'nin gönderdiği görüntülerde yüzeyde bir toz girdabına yol açan itici motorların bıraktığı aşındırma izlerinin görülmesine karşın uzay aracındaki tozlanmanın kaygı verici düzeyde olmadığı belirtildi. 
Gövdesinde bulunan, yüksek çözünürlüklü navigasyon kameraları iliştirilmiş uzantısını başarıyla doğrultan
Curiosity, bugünden itibaren tüm gücüyle çevresinin 360 derecelik renkli görünümünü de içeren görüntüleri Dünya'ya gönderecek duruma geldi.