10 yıl içinde teknolojinin hayatımızda oluşturacağı değişimlerin konuşulduğu Kocaeli Bilişim Fuarı’nda, geleceğin meslekleri, digital para, geleceğin ceoları bilgisayarlar ve anjiyo korkusuna son veren teknolojik buluşlar konularında bilgiler verildi.

M. KEMAL SALLI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kocaeli Bilişim Fuarı’nda, çok değişik alanlarda yeni buluşlar sergilendiğinden, ilk günden itibaren yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Kocaeli Bilişim Fuarı’nda 10 yıl içinde teknolojinin hayatımızda oluşturacağı değişim konuşuldu  Gelecek 10 yılımızın yeni meslekleri konusunda bilgiler verildi.

Kocaeli Bilişim Fuarı’na katılan yazılım ve bilişim destek uzmanı Muharrem Gezer, teknolojinin 10 yılda getireceği yenilikleri anlattığı konferansında “Robot-chatbot kiralama, bilgi güvenliği avukatı, yapay zeka tasarımcısı, dijital finans uzmanı, yapay organ üreticisi, dijital çilingir, robot operatörü, akıllı ev kurulum uzmanı yeni meslek dalları olacak” dedi. 

EKSİLERİ DE ARTILARI DA VAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Uluslararası Fuar Merkezi’nde ilki düzenlenen Kocaeli Bilişim Fuarı’nın, bilişim alanında uzman konukları vardı. Uzun yıllar iş yazılımları alanında çalışan Almanya merkezli Trovarit şirketinde yazılım ve bilişim destek uzmanlığı görevini yürüten Muharrem Gezer, “Önümüzdeki 10 yıl içinde teknoloji iş hayatımızı nasıl etkileyecek” konulu konferans verdi. Bilgi teknolojilerinin artıları ve eksileri olduğunu kaydeden Gezer, “Bilgi teknolojilerinin iletişim kurma, bilgiye hızlı erişim, sınırsız bilgi saklama gibi artıları olurken gizlilik, güvenlikle ilgili eksileri var” dedi. 

DİJİTAL PARA 

Yenilenen teknoloji ile birlikte hayatımıza yeni kavramların girdiğini belirten Gezer, yeni ekonomi modeli Endüstri 4.0’dan da bahsetti. Gezer, “Gelişen ekonomiye bakıldığında yıllara göre yeni üretim modellerinin çıktığını görmekteyiz. Hayatımıza yakın gelecekte dijital para, nesnelerin dijital kimliği gibi kavramlar da girecek. Hatta İtalya’da bir restoran dijital para kullanımına başlamış” dedi. 

FABRİKA CEO’SU BİLGİSAYARLAR

Gezer, yeni teknoloji ile birlikte yeni meslek kavramlarının da ortaya çıktığını vurguladı. Veri yöneticisi, network uzmanı, bilgi güvenliği uzmanı, sistem analisti gibi mesleklerin revaçta olduğunu belirten Gezer, “Yakın gelecekte fabrikaların CEO’su bile bilgisayarlar olacak. Robot-chatbot kiralama, bilgi güvenliği avukatı, yapay zeka tasarımcısı, dijital finans uzmanı, yapay organ üreticisi, dijital çilingir, robot operatörü, akıllı ev kurulum uzmanı gibi dallar da en çok tercih edilen meslek dalları olacak” bilgilerini verdi.

128 Kesit BT Koroner (Sanal) Anjiyo ve Kolon Hidroterapi cihazı Kocaeli Bilişim Fuarı’nda 

ANJİYO KORKUSUNA SON

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kocaeli Bilişim Fuarı’nda sağlık alanında yaşanan teknolojik gelişmeler de sergileniyor. 128 Kesit BT Koroner (Sanal) Anjiyo ve Kolon Hidroterapi sistemiyle en kısa sürede, en detaylı sonuç alınırken, hastaların anjiyo korkusuna da son veriliyor.

HASTALARIN SAĞLIK KÜTÜPHANESİ OLUŞTURULUYOR

Kocaeli Bilişim Fuarı’nda 128 Kesit BT Koroner (Sanal) Anjiyo ve Kolon Hidroterapi cihazı tanıtılıyor. Cihazla ilgili bilgi veren Konak Hastanesi Bilgi Sistemleri Müdürü Bahadır Güngör, sanal gerçeklik üzerine 128 Kesit BT Koroner (Sanal) Anjiyo ve Kolon Hidroterapi sistemiyle ilgili bilgi verdi. 

‘’Halkımız bu cihazla anjiyo korkusunu yeniyor’’ diyen Güngör, ‘’Ameliyat öncesi ve sonrasında net bilgi almak mümkün oluyor. Dijital ortamda hastalara da sonuçlar veriliyor. Ayrıca hastalara ait sağlık kütüphanesinde bu bilgiler yedekleniyor. Türkiye’de sadece üç yerde olan bir sistem mevcut’’ bilgisini verdi.

BİLİŞİM FUARI KENTİN DEĞERİ OLACAK

Cihazın 128 kesit ve çok düşük radyasyon yüklemesi yaptığını ve atan kalp üzerinden bilgi alındığı için %95 oranında sonuç alındığını söyleyen Güngör, ‘’Sanal gerçeklik üzerinde hastanın kendi yaşındaki sağlıklı bir kalple karşılaştırma yapılarak kalbin durumu belirleniyor. Bilişim sayesinde bireyler artık kendi sağlık kütüphanesini oluşturabiliyor. Çok sayıda bilişim fuarına gittim, burası bu kadar markanın olduğu, ürün gamının geniş olduğu ve katılımın bu kadar yoğun olduğu bir fuar görmedim. Sanal gerçekliğin sağlık alanındaki gelişmeleri de bu fuarda çok güzel bir şekilde görülebiliyor. Fuar kentin çok önemli bir değeri oldu. Bunun için Büyükşehir’e de teşekkür ediyoruz’’ dedi.