Bazı batılı bilim adamlarının, Kadir Gecesi ile ilgili bazı sırları keşfettiği iddia ediliyor. Ancak bu sırlar İslam Dünyası’na açıklanmıyor. Kadir Gecesi’nde, Andromeda Galaksisi ile Samanyolu Galaksisi’nin 8’er adet olan sarmal kollarının üstüste geldiği ifade ediliyor.

354 GÜN SIRRI!
Samanyolu galaksimizin tıpatıp ikizi olan ve bize en yakın noktada bulunan Andromeda galaksisi, bizimki gibi 8 kolludur. Bize en yakın galaksi olan Andromeda’nın kolları, her 354 günde bir Samanyolu Galaksisi’ndeki sarmal kollarla üsüste gelmektedir.

AKIM YÖNÜ!
Andromeda üstte, Samanyolu da altta olunca, akım yönünde yayılan (emisyon) kutup Andromeda, soğuran (absorb) kutup ise akımın yönü belli etmektedir. İki galaksi tutulum halindeyken, Andromeda’dan Samanyolu’na doğru ‘bir şeyler’ inmektedir.

ÖNEMLİ TESPİTLER
Hubble Teleskobu’nun gözlemlerinde bazı önemli tespitler yapıldığı iddia ediliyor
Hubble Teleskobu’nun yaptığı gözlemlerde galaksi ve yıldız hareketleri tespit ediliyor. Andromeda ve Samanyolu galaksilerinin sarmal kollarının birbiri üzerindeki tutulumlarının Kadir Gecesi’ne rastlayıp rastlamadığı konusundaki bilgiler merak ediliyor.