Lübnan Meclisi'nde 11 sandalyesi bulunan Hizbullah, Paris merkezli Avrupa'nın önde gelen uydu şirketi Eutelsat'a, 19 İran radyo ve televizyon kanalının yayınını kesme kararından vazgeçmesi için çağrıda bulundu.

Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, Eutelsat'ın kararını, ''Avrupa medyasının işlediği bir suç'', ''Avrupa'nın sürekli diline doladığı özgürlüklere saldırı'', ''Uluslararası basın sektörü prensiplerini ihlal'' olarak niteledi.

Bu hafta boyunca yayını durdurulan tüm kanalların yöneticileriyle dayanışma içinde olunduğu kaydedilen açıklamada, ''Kanallara getirilen yasak, gerçeklerin üzerini örtemeyecek ve bu kanalları yoluna devam etmekten alıkoyamayacaktır'' ifadesi yer aldı.

Eutelsat'ın yayın kesme kararının, Avrupa Birliği'nin İran'ın nükleer programı nedeniyle ''finans ve ticaret'' gibi ekonomi sektörlerine yeni yaptırımlar uygulama kararından bir gün sonra alındığı bildirildi.

Eutelsat'tan 16 Ekim Salı günü yapılan yazılı açıklamada ise Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nin çalışmaları ve Fransız Ulusal Ajansı'ndan gelen bilgiler doğrultusunda yayın kesme kararının alındığı duyurulmuştu.