ANKARA  - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başakın Tayfun Acarer, kullanıcı sayısı 5 milyona yükselen güvenli internet hizmeti dolayısıyla çok sayıda teşekkür mesajı aldıklarını bildirdi.

Acarer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, internetin günümüzde her yaştan kullanıcının günlük yaşamına yoğun bir şekilde girdiğini belirterek, özellikle çocuklar ve gençlerin bilgi almak, eğlenmek, oyun oynamak, derslerini yapmak, arkadaşlarıyla ya da tanımadıkları sosyal medya arkadaşlarıyla haberleşmek amacıyla interneti kullandıklarına dikkati çekti.

Kasım 2012'de 1 yılını dolduran ve halen 5 milyon civarında abone tarafından kullanılan Güvenli İnternet Hizmeti dolayısıyla çok sayıda teşekkür mesajları aldıklarını dile getiren Acarer, şunları kaydetti:

''Biliyorsunuz Güvenli İnternet Hizmeti, İnternet Servis Sağlayıcılar tarafından sunulan ücretsiz ve yalnızca talep edenlere verilen alternatif bir internet erişim hizmetidir. Çocuk ve aile paketlerinden oluşan bu hizmet, hem bireysel kullanıcılar tarafından hem de kurumsal kullanıcılar tarafından tercih edilebilmektedir. İnternette yapılan ticari faaliyetlerinde bir çok kullanıcı güvenli olduğu için bu hizmeti tercih etmektedirler.''