İSTANBUL

Birleşik Krallık-Türkiye Bilim ve Inovasyon yılı kapsamında British Council, lise öğrencilerine yönelik "Bilime Susamak" başlıklı online yarışma düzenliyor.

British Council'dan yapılan açıklamaya göre, yarışma, lise öğrencilerine üniversite eğitimleri için STEM (bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik) alanlarında tercih yapmaları konusunda ilham vermek amacıyla tasarlandı. Bilimsel konuların eğlenceli yanına odaklanarak gençlere ilham vermeyi amaçlayan yarışmanın teması "su" olarak belirlendi.

Yarışma aynı zamanda suyun sürdürülebilirliği konusunda farkındalığın artırılmasına yardımcı olacak eğlenceli sorular içeriyor. Tüm lise öğrencilerine açık olan yarışmada yalnızca tüm soruları doğru yanıtlayanlar büyük ödül için çekilişe katılmaya hak kazanacak. 

"www.britishcouncil.org.tr" üzerinden ulaşılabilen yarışmada büyük ödül Londra'ya uçak bileti ve Londra Bilim Müzesinden hediye kartı olacak. Su ile ilgili eğlenceli soruları doğru cevaplayanlar, değişik hediyelere de kazanabilecek. Yarışma 25 Mart gece yarısına kadar devam edecek.