İSTANBUL - CNR Expo'da gerçekleşen 13. CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi'nin açılışı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Bakan Yıldırım açılışta yaptığı konuşmada, bugün CNR'da bir bilişim şenliği yaşandığını ve fuarın Türkiye'nin son 10 yılda bilişim alanında yol aldığı mesafeyi bir ölçüde yansıttığını söyledi.

Bilişimin sunduğu imkanların başka bir alanda bulanamayacağını ifade eden Yıldırım, ''Bir anda bir fikir ve projeyi milyonlar ya onaylar ya da reddeder. Bu altyapıyı ancak bilişim sağlar. Bugün bunu Türkiye başarılı bir şekilde kullanıyor. Sosyal paylaşım sitelerinde Avrupa'nın ikinci, dünyanın beşinci ülkesi konumuna geldik. İnternet kullanımında da Türkiye büyük bir atılım gerçekleşti. Bugün yayınlanan 3. çeyrek sonuçlarına göre Türkiye artık mobil internete toplam kapsamanın yüzde 60'ına erişmiş durumdadır'' diye konuştu.

Yakın vadede bilişimle ilgili işletmecilerin karşılaşacağı sorunlara da değinen Yıldırım, ''Bundan sonra Türkçe değil, başka bir dille anlatmaktan başka çare kalmadı. Ya akıllarını başlarına alırlar ve bu imkanları adil bir şekilde paylaşırlar ya da yavaş yavaş sahneden çekilmeye razı olurlar. Ne kadar büyük ve geçmişi uzun bir şirket olursanız olun, sonradan gelenler sizi fersah fersah geçer. Çünkü bilişim ışık hızıyla gidiyor. Hız, bilişimde bereket, karayolunda felakettir'' ifadelerini de kullandı.