İnovasyon danışmanlığı firması ArtBizTech tarafından, Türkiye’deki inovasyon alanına sanatla derinlik katmak hedefiyle hayata geçirilen bang. Art Innovation Prix için çalışmalar devam ediyor. 2018 gündeminde, program katılımcılarının belirlenmesinin ardından ikinci aşamaya geçildi. Düzenlenen mentorlar toplantısıyla, kinetik sanat, veri sanatı, biyo sanat ve yeni medya kategorilerinde alınan başvurular arasından seçilerek bu yıl programa katılmaya hak kazanan 21 proje ile mentorlar eşleşti.

Mentorluk toplantısı yapay zeka, robotlar, sanal gerçeklik, genetik gibi teknolojik ve bilimsel unsurlar içeren projelerin 5’er dakikalık sunumlarıyla başladı. İş, sanat, teknoloji ve akademik dünyadan yaklaşık 30 kadar profesyonel mentorluk görevi için toplantıya katılım gösterdi. Mentorlar ilgilendikleri projelerin sahipleriyle aynı şekilde proje sahipleri de mentorlar ile iletişime geçerek karşılıklı fikir alışverişinde bulundurlar.

Eşleşmenin ardından gelen süreçte, mentorlar projelerde kendi uzmanlıklarına göre yorumlar ve fikir anlamında destekte bulunacaklar. Projeler, tamamlanmalarının ardından ilk kez 3 Mayıs’ta sergilenecek.