Bayramiç ilçesinde bir üretici, seralarında ''sanayi türü'' olarak nitelendirilen ve boyu 70 santimetreye kadar uzayabilen salatalık yetiştiriyor.
Çiftçilikle uğraşan Gürsel Eskici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyük işletmeler için ürettiği salatalıkların oldukça rağbet gördüğünü söyledi.
Eskici, boyu 70 santimetreye kadar uzayabilen, sap altından kesildiğinde tekrar çürümeden büyüyebilen ve bir kökten 35 kilogram ürün elde edilen salatalık cinsinin tohumunu Almanya'dan getirdiğini belirtti.
Salatalıkların çekirdeksiz olduğunu ve uzun süre taze kaldığını ifade eden Eskici, üründe kabuk zayiatının da daha az olduğunu kaydetti.
Bayramiç Ziraat odası Başkanı İsmail Pehlivan ise bölgede her geçen gün gelişen seracılığın alternatif iş imkanı sunduğuna dikkati çekti.
Pehlivan, yöre çiftçisinin meyvecilik ve hayvancılığın ardından seracılığı benimsemeye başladığını belirterek, ''Bu, bölgemiz için önemli bir gelişme. Her geçen gün sera sayısı artıyor. Üreticimize ekonomik girdi sağlayacak her türlü girişime destek oluyor, sorunlarına çözüm arıyoruz. Seracılığın gelişiminde önemli ilerleme sağlandı. Üretilen bu cins salatalıklar da bunun göstergesidir'' diye konuştu.