Kebaplar denilince ,hemen herkes ara sıra severek tüketiriz.Genellikle de kebapçı ustalarının hazırlayıp pişirdiği yerlere giderek damak zevkimize uygun olanı seçeriz.

Urfa yöremize ait ''BEYTİ KEBABI''nı evlerinizin mutfağında da kolaylıkla hazırlıyabilirsiniz.Üstelik bu sefer ki Beyti Kebabımızı patlıcan söğürmeli olarak pişireceğiz.

Kebapların yanına köz patlıcanlar ve söğürmeler genellikle çok yakışır.Tabi tercih sizlerin..

Misafirlerinize değişik bir ikram yapmak istiyorsanız kişiye özel tabaklar da sunabileceğiniz tarifimizi deneyebilirsiniz.

Buyrun tarifimiz:

Ölçüler 7 kişiliktir:

350 gr orta yağlı dana kıyma

2 yemek kaşığı ince doğranmış kuyruk yağı

1 ad kuru soğan

2 diş sarımsak

Yarım demet maydanoz

Tuz

Kırmızı biber

SÖĞÜRME İÇİN:

3 ad kemer patlıcan

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağ

tuz

kırmızıbiber

SALÇA SOS:

1 yemek kaşığı domates salçası

1/2 su bardağı su

1 yemek kaşığı zeytinyağ

7 ad büyük boy lavaş ekmeği

YAPILIŞI:

Kıyma,kuyruk yağı ,soğan ve sarımsakları bir tahta üzerinde zırh ile birbirine geçene kadar ufaltın ve harmanlayın.

Macun kıvamına gelen karışıma maydanozları,tuzu ve kırmızıbiberi de ekleyerek tekrar zırh ile karıştırın.

Bütün malzemeler tamamen birbirine harmanlansın.

İstediğiniz ölçülerde şişlere geçirin.(bu aşama da elinizi ıslatarak şişlere sabitleyin.

Buzdolabına kaldırarak 1/2 saat dinlendirin.

Bu arada söğürmeyi hazırlıyalım;patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun.

Küçük parçalar halinde doğrayın.

Tavaya tereyağını alarak eritin.

Sarımsakları rendeleyerek ekleyin.

Akabin de patlıcanları ,tuzu ve kırmızı biberi ekleyerek karıştırın.

Söğürmemiz hazır bir kenara alın.

Salça sos için,bir kaseye salçayı,suyu zeytinyağını alarak kaynatın ve ateşten indirin.

Şimdi gelelim hepsini düzenlemeye

Döküm tavanızı kızdırın ve kuyruk yağı ile yağlayın.

Şişleri tavaya bırakın ve arkalı önlü pişirin.

Lavaş ekmeğinin birini tabağa alın ve bir şiş içine yerleştirin.

İki parmak kalınlığında keserek servis tabaklarına yuvarlak yerleştirin.

Orta kısmına patlıcan söğürmeyi yerleştirin.

Lavaşların üzerine domates sosu gezdirin.

Arzuya göre maydanoz ile süsleyin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle.. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.