Beyin, kapalı bir kutu, nasıl masaj edilebilir..?
Beynin masajı ancak burna su çekmekle, yani ABDESTLE önlenebiliyor...Bilim adamlarının bu konuda yaptığı araştırmalarda,vücudun ve damarların ani daralma ve genişlemelerini sağlamak için, soğuk su ile duşun çok önemli olduğu vurgulanmaktadır.

SOĞUK DUŞA SAĞ BACAKTAN BAŞLAYIN

Soğuk suyla yapılan duş da çok faydalı. Hatta önce ılık su ile başlayıp, sonunu soğuk duşla tamamlayabiliyorsanız çok güzel. Eğer her sabah duş alıyorsanız kesinlikle sıcak su, kaynar su kullanmayın, ılık suyla duş alın. Sağ bacağınızdan başlayarak, giderek soğutun. Çünkü kalbe en uzak nokta sağ ayak parmağınızdır. O zaman o soğukluğu hissetmezsiniz. Sağ ayağınızdan başlayarak, giderek suyu soğutun ve yukarıya kadar yıkanın. Vücut şöyle bir ürperecektir. Bu sayede vücudunuzda vazokonstrüksiyon (damarların büzülmesi), arkasından da vazodilatasyon (damarların genişlemesi) gerçekleşir. Yani tüm vücuda kan fışkırıyor. Kan, vücuda besleyici madde taşır. Sizin için bu durum, iki saat yaptığınız egzersizin verdiği yenileme ile eşdeğerdir. Vücudunuz yeniden oksijenlenir. Güne bu şekilde başlamak da harika bir anti-agingdir.
Nörobilimciler, farklı frekanslardaki beyin dalgalarının, farklı beyin bölgelerini birarada çalıştırarak, anıları depolamada önemli bir rol oynadığını tespit ettiler.
Bu konuda giderek artan araştırmalardan bir tanesi olan bu araştırma, beyin dalgalarımızın beynimizin içsel iletişimde önemli bir role sahip olduğunu vurgulamaktadır. Bu önemli, cünkü, uzun süredir, beyin dalgalarının nöral aktivitenin bir yan ürünü olduğu düşünülüyordu.

Bu alanda yapılan daha önceki çalışmaların kendilerinde merak uyandırmasından dolayı, MIT’den Earl Miller ve Scott Brincat’ten oluşan bir ekip, öğrenme için önemli olan hipokampus ve prefrontal korteksteki beyin dalgalarının, beynin ilgisiz nesneleri ilişkilendirmeyi öğrenmeye çalışırken nasıl değiştiğini incelemeye karar verirler.

Tespit ettikleri şey epey çarpıcıydı:beyin, sorudaki iki şeyi doğru bir şekilde bağladığında, beyin dalgaları yüksek “beta” frekansında salınmakta, ancak, tahmin yanlışsa, dalgalar daha düşük “teta” frekansında salınmaktaydı.

Miller basın açıklamasında şunları ifade etmekte: “Bu tıpkı bir bilgisayar oyunu oynamanız gibi birşey. Bir şeyi doğru yaptığınızda bir çan sesi, tınlama ve yanlış yaptığınızda da vızıltıya benzer bir ses duyarsınız. Beyindeki bu iki alan, yanlış tahmin ve doğru tahminlerde iki farklı “nota” çalmakta. Beyin dalgaları, nörobilimde on yıllardır gözardı edilmişti ve araba motorunun çalışması gibi düşünülüyordu. Bu deneyle ve diğer deneylerle keşfettiğimiz şey; beyin dalgalarının nöral iletişimin altyapısı olabilir..”

Araştırmacılar, şimdi bu beyin dalga geribildirim sisteminin, yanlış cevapları bastırarak ve doğru cevabı öğrenmede beyne yardım ederek, doğru tahminleri güçlendirebileceğine inanıyorlar.

Ekip, bu konuyu araştırmak için, insanların beyni ile benzerlikleri yüzünden maymunların beyinlerini incelerken, “explicit memory – açık bellek” diye adlandırılan bir şey oluşturdular. Bilim insanları bunu, maymunlara çifter çifter resim gösterip, onların yavaş yavaş deneme-düzeltme şeklinde resimleri eşleştirmelerini sağlayarak, her doğru yaptıklarında ödüllendirerek yaptılar.

Bilim insanları, bu sırada maymunların beyin dalgalarını da kaydettiler ve maymunların her yanlış cevabında beyin dalgalarının yaklaşık 2-6 hertz’de (saniyedeki döngüler) salınmakta ve doğru cevapta ise beyin dalgalarını 9 ile 16 hertz arasında salınmakta olduğunu tespit ettiler.

Miller: “ Hayvan doğru tahminde bulunduğunda, beyni doğru cevap notasında hımlar ve o frekans bağlantıların güçlenmesini destekler. Hayvan doğru tahminde bulunmazsa, “yanlış” şeklinde vızıltılı bir ses çıkar ve o frekans da bağlantıları zayıflatır ve bu da basit anlamda beyne biraz önce yaptığını unutması gerektiğini söyler.

Sonuçlar, Nature adlı dergide yayınlanmıştır ve bu araştırmadaki belki de en heyecan vericisi şey ise; bu işlemi, bilişsel becerilerimizi artırmak, geliştirmede de kullanabilecek olmamız.

Bilim insanları, non-invasif (müdahelesiz), düşük voltajlı elektrik uyarımlarını, yetişkinlerin hafızalarını geliştirmeye yardım etmede, depresyon ve şizofreni gibi bir dizi nörolojik durumları tedavide zaten kullanıyorlar. Ekip, beyin tarafından ne zaman hangi dalga frekanslarının kullanıldığını bilmenin, öğrenme prosesini hızlandırabileceğini umud ediyorlar.

Miller: “Fikir şu; doğru cevap verdiğinde, bunun beyne daha doğru olduğunu hissettiriyorsun ve yanlışların da daha yanlış olduğunu.”
Bizler beyinlerimizi anlayabilecek kadar akıllı olabilecek miyiz?

ABDESTİN MUCİZELERİ

Yapılan deneyler sonucu görülmüştür ki, abdestle bu organlar günde 3 defa yıkandığı zaman vücut, mevcut mikropların % 95 ‘inden beş defa yıkanmasıyla da tamamından temizlenmiş oluyor .

Abdest ile, kalp ve dolaşım basıncı nefes alır. Beyin ve bütün sinir sistemi uyuşukluktan kurtulur. Zaten günümüzde psikolojik rahatsızlıkların tek doğal ilacı olarak gusül tarzı genel yıkanma tavsiye edilmektedir.

Hele (gusletmenin) tavsiye edilmesi çok hikmetlidir. Çünkü gusülde yapılması zorunlu olan ağız içinin, burnun ve bütün vücudun yıkanmasının faydaları yeni yeni gün yüzüne çıkmaya başlamıştır.

Hipofiz bezini dinlendirmenin en iyi yolu, damarlar vasıtasıyla beslenmesini artırmaktır. İşte su bu görevi yapar. Damarların ısı farkı nedeniyle hareketini artırarak hipofize, dolayısıyla vücudumuza çok önemli bir dinlenim sağlar.