Merhabalar,

Profiterol sevmeyen yok gibidir sanırım..

Yoğun çikolata lezzeti ,damaklar da bıraktığı yumuşak ve nefis dokusuyla ,işin ehli biri tarafından da hazırlandıysa eğer ,yeri her zaman başkadır.

Bu işte ismi anılan herkesin çok iyi bildiği mekanlar vardır.Ama o şehirde oturmayanlar için evde de güzel bir ''profiterol''hazırlamamız mümkün.

Ama bu tarifle tam tersini pişireceğiz,yani dış hamurunu çikolatalı, kremasını beyaz çikolata ile yapacağız.

Haydi aşamalarını hep birlikte hazırlıyalım...

MALZEMELER:

HAMUR ( pate choux hamuru)

150 ml su

1 yemek kaşığı süt

100 gr tereyağ

150 gr un

1 yemek kaşığı kakao

4 ad yumurta

1 fiske tuz

ARA KREMA:

4 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı nişasta

6 yemek kaşığı toz şeker

4 su bardağı süt

Portakal esansı (isteğe bağlı)

ÜZERİNE:

200ml krema

200 gr beyaz çikolata

1 tatlı kaşığı tereyağ

YAPILIŞI:

Hamurunu hazırlamakla işe başlayalım.

Bir tencereye su,süt,tuz ve tereyağını alın orta ateşte yağ eriyene kadar karıştırın.

Tereyağ eriyip su kaynamaya başlayınca unu ekleyin ve çok hızlı ve kuvvetlice karıştırın.

Hamur toparlanarak tencereden kalkıyorsa ateşten indirin.

hamuru mikser kabına alın ve kakaoyu ekleyerek çırpmaya başlayın.

Bu arada hamurunuz ılınmış olacaktır.

yumurtaları birer birer hamura ekleyerek çırpmaya devam edin.

Hamuru sıkma torbasına alın.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hamurları aralıklı olarak toplar halinde sıkın.

Hamurların üzerini elinizi ıslatarak düz hale getirin.

180 derece de ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.

Fırını kapatın ve fırın kapağının arasına bir tahta kaşık koyarak aralayın.

20 dakika hamurları fırın içinde bırakın.

KREMASI İÇİN:

Bütün malzemeleri tencereye alın ve orta ateşte karıştırarak pişirin.

Bir kaseye boşaltın ve üzerini strech'le kapatarak soğutun.

Üzerine dökeceğiniz ganaj da hazırlayın bir kenara alın.

Kremayı sıkma torbasına alın ve hamurların içlerini doldurun.

Servis tabağına profiterolleri üst üste dizin

Ganaj için kremayı bir kasede ısıtma noktasına gelene kadar ısıtın.

Çikolataların olduğu kaseye boşaltın ve çikolata eriyene kadar karıştırın.

tereyağını ekleyerek biraz koyu kıvam alana kadar ve soğuyana kadar çırpın.

Tamamen soğuyunca profiterol toplarının üzerine beyaz çikolata sosu gezdirin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...