MALZEMELER:
15 Ad. küçük boy tavuk baget
3 ad patates
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1/2 şişe maden suyu
1 çorba kasesi mısır gevreği
Tuz
Karabiber
KIZARTMAK İÇİN:
2 su bardağı ayçiçek yağ
YAPILIŞI:
Tavukları bir tencereye alın ve üstlerini örtecek kadar su ekleyerek hafif haşlayın. Yenecek kıvamda olsun fakat etleri dağılmasın.
Bir tepsiye dizin ve tuz, karabiber serpin.
Bir kaseye unu, nişastayı alın ve maden suyu ile karıştırın. Tavukları bu sos içerisinde 1 saat kadar bekletin.
Mısır gevreklerini bir torbaya doldurun ve elinizle bastırarak ufalayın. Sos da bekleyen tavukları mısır gevreğine bulayın.
Tavaya ayçiçek yağını alın ve kızdırın.
Tavuk bagetleri pembe renkte kızartın.
Patatesleri rendenin iri kısmıyla rendeleyin, suyunu süzün. Bir porsiyonluk olacak şekilde kızartın.
Servis tabağına önce kızarmış patatesleri üzerine tavuk bagetleri yerleştirerek servis yapın.
Afiyet olsun...