Kötü bir sezon başlangıcı yapan Beşiktaş son 5 maçta 4. galibiyetini alarak yükselişine devam ediyor. Bunda en önemli etken; Abdullah Avcı'nın maç sonunda söylediği gibi oyun düzenini, oyunculara göre kurgulaması gösterilebilir.  

Abdullah Avcı, Beşiktaş'ta tam istediği sistemi oynatamayacağını sonunda anladı. En azından devre arasına kadar elindeki oyunculara göre bir plan yapması gerektiğinin artık farkında. Siyah beyazlılar istedikleri oyunu sergileyemese de zirve yarışında iddiasını sürdürmek için  kazanmak zorunda olduklarını biliyor. 

Ligde oynadığı son 5 maçta kalesinde sadece 1 gol gören Beşiktaş, kazanmaya başladı fakat oyunda ve hücum hattında yaşadığı sıkıntılar nedeniyle hala yeterli skor üretemiyor. Burada en büyük sorun, bloklar halindeki oyunda 1. ve 2. bölgedeki geçiş oyununun 3. bölgeye geçtiğinde yavaşlaması ve etkisizleşmesi gösterilebilir. Üstelik buna bir de Adem Ljajic ve Burak Yılmaz'ın geçen sezon sergiledikleri performansın yarısına bile yaklaşamamaları eklenince Beşiktaş haliyle gol bulmakta zorlanıyor.

Gerek sakatlıklar gerekse bireysel performanslar nedeniyle hücum hattının sürekli değişmesi, telaşla oynanan oyun nedeniyle son vuruşlardaki etkisizlik ve iyi bir şutörün olmaması Beşiktaş'ı devre arasına kadar bol gollü galibiyetlerden uzak tutacağa benziyor. Nitekim maçın 61. dakikasında Caner'in yerine oyuna giren N'Koudou, Adem Ljajic'in pasında ceza alanı içinde topla buluşarak rakibi Lopes'i çalımladı ve çektiği sert şutla Stackhowiak'u kalesinde avlayarak topu filelere göndermeyi başardı. N'Koudou, maçın 70. dakikasında attığı bu golle Beşiktaş'ın ceza sahası içinde haftalardır yapamadığını yaptı diyebiliriz. 

Beşiktaş'ın defans hattına baktığımızda geri dörtlüsünün ve önlerindeki Atiba - Elneny uyumunun her geçen hafta artarak devam ettiğini görüyoruz. Vida ve Ruiz tandemi ise oldukça iyi bir görüntü sergiliyor. Karius yine son haftalardaki kritik kurtarışlarına devam ederek Rodallega'nın etkili şutuna izin vermedi ve takımını oyunda tuttu. Beşiktaş'ta savunma problemi çözülmüşe benziyor fakat Beşiktaş zirve takibini sürdürmek istiyorsa aynı başarıyı ileri uçta da bir şekilde göstermek zorunda. 

Sezon başından bu yana yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen, ligin 11. haftasında 18 puanla liderin sadece 3 puan gerisinde olan Beşiktaş, hakeme rağmen kazanmayı bildi. 66. dakikada Sackey'nin Diaby'ye arkadan kayarak yaptığı sert müdahale sonrası maçın hakemi Özgür Yankaya, Sackey'ye sadece sarı kart göstermekle yetindi. Fakat maçı izleyen herkes pozisyonun sarı olmadığını biliyor. 

Geçen sezon VAR nedeniyle sürekli oyunun durmasından ve VAR'a harcanan sürenin uzunluğundan şikayet edilirken, bu sezonda VAR'a gidilmemesi bu işin ne kadar ezbere yapıldığının göstergesi. MHK VAR'daki problemi çözmek yerine VAR'ı neden yok sayıyor? Özellikle Beşiktaş maçlarında en kritik pozisyonlarda bile VAR sistemi neden devreye girmiyor? Diaby'e yapılan pozisyonda VAR devreye girmeyecekse ne zaman girecek? MHK bu konuyla ilgili bir açıklama yapmak zorunda. Aksi takdirde her şey belli biz sadece izliyormuşuz gibi bir tablo ortaya çıkıyor.