Beşiktaş son viraj dönülürken önemli bir üç puan kaybetti. Siyah beyazlılar şampiyonluğun en güçlü adaylarından bir tanesi. Haliyle onlarla maç yapacak takımlar ayrı bir motivasyonla sahaya çıkıyor. Önceki maçlarında çok efor sarfetmeyen ekipler, Beşiktaş karşısında çok sert savunma yaparak kontralarla golü buluyor. 

Beşiktaş karşısında 90 dakika boyunca 11 kişiyle savunma yapan bir Fatih Karagümrük izledik. İlk yarı boyunca Beşiktaş rakibinin ceza sahasına oyunu yığmasına rağmen Bertolacci'nin savunma arkasına hızlı koşusunu engelleyemeyince 1-0 geriye düştü. Karagümrük takımı Beşiktaş kalesine çok az geldi fakat etkili olmayı başardı. 

Beşiktaş Karagümrük karşısında bu sezon en az isabetli şut çektiği maçını oynadı. Siyah beyazılılar iyi oynamadı belki ama 22. dakikada Necip ve Roco'nun pozisyonunda hakem Ali Palabıyık gördüğüne neden çalmadı? VAR neden burada devreye girmedi? Üstelik bu pozisyonda Beşiktaş aleyhine faul verildi. 

Beşiktaş ikinci yarıya yoğun baskıyla başladı ve Ghezzal'in golü tam zamanında geldi. Siyah beyazlılar Borini'in golüne engel olamayınca bir kez daha geriye düştü. Bu golden sonra Fatih Karagümrük'ün İtalyan hocası Farioli'nin sahanın içine koşması ilginç bir andı. 

Kalede Ersin Destanoğlu, sol geride NSakala ve kademede Welinton kötüydü. Beşiktaş savunmada çok basit hatalar yaptı. Özellikle geri dönüşlerde yavaş kalınca rakip bu boşlukları değerlendirerek skora ulaştı. Beşiktaş bu maç özelinde özellike Atiba'nın yokluğunu çok aradı. 

Öte yandan oyunda kaldığı süre boyunca Ljajic etkisizdi, oyuncunun rakip ceza sahasında topla buluştuğu her an topu ayağında fazla tutması Beşiktaş hücumunu kendiliğinden kesiyor. Hal böyle olunca şut çekemeden rakip savunma yerleşiyor. Onun yerine giren Mensah'da etkili olmayınca Beşiktaş orta sahadan ileriye top taşıyamadı. NSakala'nın savunmaya katkısı yeterli olmadığı gibi hücuma da katkısı yok. Rıdvan bu bölgede daha başarılı. 

Sergen Yalçın, Rıdvan'ı daha erken oyuna alabilirdi. Kritik bir skorda Rıdvan'ın 85. dakikada oyuna girmesi geç kalınmış bir hamle. Aslına bakarsanız teknik heyetin kenarda hamle yapacağı oyuncusu da yok. Sakatlar ve cezalar nedeniyle Beşiktaş, şampiyonluk yarışındaki rakiplerine göre daha zorlu bir mücadele veriyor, eksiği çok Sezon boyunca tüm olumsuzluklara karşın Sergen hoca büyük savaş verdi. 

Ne olursa olsun Beşiktaş'ın son maçını farklı kazanmaktan başka çaresi yok. Beşiktaş şampiyonluğu alırsa Sergen hocaya, kayberderse yönetime yazar.