Süper Lig'in bitimine sekiz hafta kala Beşiktaş, zorlu Erzurum deplasmanından üç puanla dönmeyi başardı. Maçın ilk 10 dakikasında her zamanki oyununu oynayan siyah beyazlılar önde yaptıkları baskı sonucu Larin'in mükemmel golüyle öne geçti. 

Bu sezon Sergen Yalçın'la birlikte Beşiktaş kariyerinin en iyi oyununu sergileyen Kanadalı oyuncu, vatandaşı Atiba'nın asistinde 15. golüne ulaştı. Aboubakar'ın yokluğunda Cenk Tosun'la birlikte takımının skor yükünü çeken Larin, Erzurumspor karşısında sahanın en iyi ismiydi.

Maça cezalar ve sakatlıklar nedeniyle her zamanki 11'inden eksik başlayan Beşiktaş öne geçtikten sonra, baskıyı biraz azaltıp topu Erzurumspor'a verince çok geçmeden kalesinde golü gördü. Josef'in cezası nedeniyle olmaması, onun yerine oynayan Dorukhan'ın tam hazır olmayışı 15. dakikadan itibaren ilk yarının sonuna kadar Beşiktaş'ın oyununu olumsuz yönde etkiledi. 

Alanya maçıyla birlikte iyi bir çıkış yakalayan Oğuzhan yine maçın etkili isimlerinden bir tanesiydi. Attığı golle takımını tekrar öne geçirerek güven tazeledi. İyi bir Oğuzhan Beşiktaş'ın hücum oyununda çok önemli bir yere sahip. 

Öte yandan Süper Lig'de 14 asiste ulaşan Ghezzal, Erzurumspor karşısında hem asist yaptı hem de müthiş bir gole imza atarak takımını tekrar öne geçirdi. Beşiktaş'ın son yıllarda (Talisca'dan sonra) en büyük eksiği; hücum futbolu oynamasına rağmen ceza sahası dışından etkili şut çekemiyor olmasıydı. Siyah beyazlılar bu sorunu nihayet Ghezzal'la çözdü. Cezayirli oyuncu bu sezon attığı üç golü de ceza sahası dışından atarak takımın yıldızı olmaya devam ediyor. 

Sonradan oyuna giren ve gol atan Gökhan Töre, Beşiktaş'ın Sergen Yalçın yönetimindeki 100. golüne imza atarak galibiyeti garantileyen isim oldu. Bu atağın başlangıcı yine sonradan oyuna giren Necip'e asisti ise NKoudou'ya ait.

Kaptan Atiba Beşiktaş için önemli bir yere sahip. Sezon başından bu yana siyah beyazlılar arasında en fazla görev alan oyuncu, oynadığı süre boyunca skora katkı yaparak maçın önemli anlarına imza attı. Beşiktaş adına maçın en talihsiz anı ise; Cenk Tosun'un ciddi bir sakatlanma geçirerek sezonu kapatması.

Her ne olursa olsun Beşiktaş Sergen Yalçın'la birlikte çok zor şartlar altında çok önemli işler yapmaya devam ediyor. Sergen hocanın sezon başından bu yana sergilediği duruş, takım oyununa ve hücum oyununa hükmetmesi Beşiktaş'ı zirveye taşıyan en önemli etmen.