Bu sene Beşiktaş için çok enteresan bir sezon oluyor. Koronavirüs nedeniyle bazı oyuncuların kadroda olmadığı Çaykur Rizespor maçında teknik direktör Önder Karaveli ve yardımcısı da pozitif çıkınca Beşiktaş "sahaya nasıl çıkacak, nasıl oynayacak, takımın başında kim olacak?" derken siyah beyazlılar maça ideal 11’inden yoksun ve 3-4-3 dizilişiyle başladı. 

Savunmanın gerisinde Welinton, Vida, Montero orta sahada Rosier, Necip, Josef ve Umut ilerde Emirhan, Batshuayi, Güven üçlüsüyle maça hızlı ve coşkulu bir giriş yaptı. 

Maça Emirhan’ın direkten dönen şutuyla başlayan Beşiktaş yine 17 yaşındaki öz kaynak oyuncusu Emirhan İlkhan’ın ceza sahası içinde etkili oyunu sayesinde penaltı kazandı. Batshuayi’nin penaltıyı skora çevirmesiyle öne geçen siyah beyazlılar maç boyunca güçlü bir oyun sergiledi. Penaltı atışı yapılırken genç Emirhan’ın bakışı ben de gol atmak istiyorum diyordu. Öyle de oldu genç oyuncu ilk resmi lig maçında iyi bir atak organizasyonunda fileleri havalandırmayı becerdi. 

Bu golden sonra Güven Yalçın ve Batshuayi ile 3-4 net pozisyona daha giren siyah beyazlılar bu fırsatları değerlendiremedi. Batshuayi gibi Avrupa’nın en iyi liglerinde oynayan bir oyuncunun son vuruşlardaki bu beceriksizliği Beşiktaş için büyük şanssızlık. 

Bir de bunun üstüne duran toplardaki savunma zafiyeti yüzünden kalesinde iki gol gören Beşiktaş çok iyi oynadığı bir maçta iki puan kaybetti. İlk golde kalesinden çıkan Ersin’in ikinci golde ise Montero’nun bireysel hatası var. Bir kaleci topa çıkıyorsa o topu tutacak oyunun kuralı bu. 

Beşiktaş Rize deplasmanında iki puan kaybetti ama krizi de fırsata çevirmeyi başardı. Oynanan güçlü oyun, alt yapıdan gelen etkili gençler ve yeni bir oyun anlayışı Beşiktaş’ın en büyük kazanımları. Beşiktaş böyle oynamaya devam ederse bu saatten sonra kolay kolay maç kaybetmez. Yeter ki bu mücadele anlayışını korusun. 

Son olarak Umut Meraş’ın sakatlandığı pozisyonda Gökhan Gönül’ün kırmızısı ne kadar doğruysa Montero’ya verilen kırmızı da bir o kadar yanlış. Hakemlerin bu tip olaylarda soğukkanlı bir yönetim sergilemesi gerekiyor. Hakimiyeti sağlayamadığı durumlarda “al sana da kırmızı” diye yanlış kart göstermek bu oyunu çirkinleştiriyor.