Beşiktaş Adana Demirspor deplasmanında iki önemli puan kaybetti. 6 eksikle Adana’ya giden Beşiktaş’ta özellikle Josef’in olmayışı siyah beyazlılar açısından sahaya olumsuz yansıdı. Her iki takım da önde baskıyla maça hızlı başladı. İlk bir saatte orta sahanın hızla geçildiği, topun sürekli ceza alanı değiştirdiği bir maç izledik. 

Josef’in pas araları ve geri dönüşlerdeki hızı Beşiktaş’ın Adana karşısında en çok aradığı şeydi. Temponun böylesine yüksek olduğu bir maçta Beşiktaş orta sahasının zayıf kalması, Adana Demirspor’un bu bölgeyi kolay geçmesini sağladı. Hal böyle olunca ev sahibi ekip, ilk yarıda Balotelli, Yunus ve Vargas’la pozisyonlar buldu. 

Beşiktaş adına sahadaki en olumlu şey Rosier’in yokluğunda Kerem’in etkili oyunu ve ortasıyla golü bulmasıydı. Öte yandan Ersin, yine kurtarışlarıyla takımın öne çıkan ismiydi. İkinci yarıda Assombalonga'nın girişiyle baskıyı artıran Adana Demirspor karşısında kalede çok iyi mücadele etti. Adana Demirspor’un attığı gol savunmaya yazar. 

Beşiktaş Adana Demirspor karşılaşması bu sezonun temposu en yüksek maçlarından biriydi. Önde baskı yapan fakat sonuç alamayan bir Beşiktaş var bu sene. Oyun sıkıntılı. Takımın her hafta farklı bir 11’le sahaya çıkması oyuna olumsuz yansıyor. Elbette sakatlar ve cezalar olunca kadro değişir ama Beşiktaş’ın oturmuş bir kemik kadrosu hala yok. Sezon başı gibi sürekli denemeler…

Öte yansan Önder Karaveli’nin ikinci yarı yaptığı değişiklikler son derece hatalıydı. Beşiktaş’ı kendi alanında sıkıştırdı. Beşiktaş son çeyrekte geriye çekilince rakibin etkili ayakları daha fazla baskı kurmaya başladı. Fakat Adana Demirspor’un golü savunma oyuncusu Samet’ten geldi. 

Beşiktaş’ta en son hangi savunma oyuncusu gol attı desek anımsayamayız. Forvetler zaten belli. Hal böyle olunca 2 puan daha kaybetti Beşiktaş. En büyük sıkıntı ise; takımın belli bir organizasyon ve sistem içinde değil rastgele oynaması. Kim kimin nereye koşacağını, pas atacağını kestiremiyor. Oyun ezberi yok. Rakip ceza alanı içinde girilen pozisyonların gole çevrilememesinin en büyük sebebi; rastgele oyun!!!