Maçın başladığı andan itibaren ilk 45 dakika oyunun kontrolü Beşiktaş'taydı. Oyun üstünlüğü skora da yansıdı ve Beşiktaş ilk devre Atiba'nın uzun pası, Necip'in asisti ve Larin'in kafa golüyle öne geçti. Bu gol hazırlanışı açısından takım oyununun en bariz göstergesi. 

Fakat maçın ikinci yarısında sahasında oynamasına rağmen skoru kabul etmenin verdiği zafiyetle oyundan düşen bir Beşiktaş izledik. Burada ilk devre görülen sarı kartların da etkisi büyük. Beşiktaş'ın öndeki oyuncuları (Larin ve Boyd) yakaladıkları gol fırsatlarında etkisiz olunca, konuk ekip eline geçen tek şansı iyi kullandı ve genç futbolcu Gökdeniz'le 1 puanı almayı bildi. 

Geçtiğimiz sezon açılış golünü attığı hiçbir maçta puan kaybetmeyen Beşiktaş, Antalyaspor karşısında kaybettiği iki puanla bu geleneği de bozmuş oldu. 

Özellikle Larin'in 74. dakikada kaçırdığı golde takım oyununu nasıl bertaraf ettiğini görüyoruz. Larin, fizik olarak iyi bir oyuncu fakat oynadığı takımın ve ligin dinamiklerine vatandaşı Atiba kadar hakim değil. Süper lig, çok sert bir lig ayağınıza gelen fırsatı teptiğiniz an, oyunun dışında kalmanız muhtemel. Ceza sahasına kadar etkili gelen o topun mutlak skora dönüşmesi gerekir. Eğer dönüştüremeyecekseniz orada Adem Ljajic var, pas vereceksiniz. 

Bir diğer yandan 24. dakikada Hasic'in dar alanda yaptığı etkili mücadele ise takdiri hakediyor. Bu oyuncunun özel olarak çalıştırılması ve üzerine düşülmesi Beşiktaş açısından önemli. 

Öte yandan Necip Uysal'ın 2 yıl (Nisan 2018) aradan sonra yaptığı asist gerçekten çok etkiliydi. Ama Necip Uysal sağ bekte sezonu tamamlayabilecek bir oyuncu değil. Mutlaka o bölgeye ilerde takımı besleyecek bir transfer gerekiyor. Beşiktaş'ın acilen sağ bek, sağ açık ve şutör bir forvete ihtiyacı var. Kendisine gelenleri hedefe ulaştıracak bir golcüyle siyah beyazlılar bu yolu tamamlayabilir. 

Son üç yıldır Beşiktaş ciddi anlamda forvet sorunu yaşıyor ve bu sorun bir türlü çözülemedi. Transfer süresinin bitmesine daha var diyerek bu işi biraz ertelemek telafi edilemez puan kayıplarının en önemli nedeni. Şampiyonluk yolunda sezonun ilk yarısında kaybedilen puanların telafisi imkansız. Beşiktaş yönetimi bir an önce transferleri bitirip teknik ekibi rahatlatmalı. Gidenler, kalanlar netleşmeli. 

Beşiktaş'a neden VAR yok? Normalde oyun içinde kalarak olması gerekenleri, yapılanları veya yapılamayanları yazmayı, oyunu teknik olarak incelemeyi tercih ederim. Çünkü hakem eleştirmek veryansın etmek çözüm değil, şampiyonluğa oynayan takımların hakeme rağmen iyi oyunla oynaması gerektiği kanısındayım. Fakat Atiba'nın ve Boyd'un pozisyonundaki kararlar, kurala uymayan art niyetli ve maçın sonucuna tesir eden kararlar. TFF'nin bu duruma acil bir çözüm bulması şart!