Bu hafta bana sevgili takipçilerim hayvan sevgisini anlatan yazı yazmamı istediler bende onları kırmayıp yüreğimden hissettiklerimi kaleme aktarmaya çalıştım...

Belkide hepimizin küçükken beslediği veya beslemek için ailesini ikna etmeye çalıştığı kedisi, köpeği, kuşu olmuştur. Hayvanların sunduğu sevgi ve sıcaklık unutulmayan anıların arasında da yer almıştır. Sevgimize her zaman sevgi ile karşılık veren menfaat gütmeyen hayvanlar bizler için bir nimettir aslında.

Hayvanlar bazen bizlere en yakın arkadaş bile olabiliyor, onların ağzı var dili yok ama bizleri anlayan, hisleri olan acı çekebilen mutlu olabilen varlıklardır, bizlere ihtiyacı olduklarını anladığımız zaman mutlaka yardımcı olmalıyız. Kediler köpekler kuşlar etrafımızda sıkça gördüğümüz sokak hayvanlarına özellikle soğuk günlerde, kış mevsiminde korunmaları beslenmeleri daha zordur olduğundan, kedilere köpeklere yemek hazırlayabilir yemek artıklarını onlarla payşabilir su verebilir, soğuktan korunmaları içinde elimizden geldiğince kulübe yapabiliriz, kuşlara pencere kenarlarına ağaç dallarına yiyecek bırakabiliriz, onlar için birşeyler yapmak insanlık görevimizdir, bizlerin yapması gereken hayvanları sevmesek bile korumak şevkat göstermek özellikle de sokak hayvanlarını.

Bazı insanlar ne yazık ki hayvanlara istedikleri herşeyi yapabilecekleri canlı olarak görüyorlar bu zihniyeti ortadan kaldırmak için çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamalıyız, doğum günlerinde, karne hediyesi olarak balık, kuş, kaplumbağa alabiliriz evimiz musaitse kedi, köpek, onlarla dost olmak inanıyorumki çocuklarımızın ruhunu okşayacak hayat enerjisini sevgisini arttıracaktır.

Bu dünya yalnızca bizlerin yaşam alanı değil yaşayan her türlü canlıya değer vermek gerekiyor ki dünya güzelleşsin.

Unutmayalım ki hayvanlar bize emir vermeye kalkmazlar bizimle ilgilenmeye hazırlardır,bizlerin ruh haline göre hareket eder hiç bir zaman karşılık beklemezler.

Haftaya Perşembe görüşmek üzere sevgiyle kalın dostlarım.