Müzik Dünyası 

Her İnsan Bir Dünya’nın Konuğu Buket Bengisu

Şarkıcı Buket Bengisu, geçtiğimiz günlerde   "Cengizhan Kaya ile Her İnsan Bir Dünya" programında konuğum oldu. 

Buket Bengisu yayınımıza hoşgeldiniz. Öncelikle bize müzik yolculuğunuz nasıl başladığını biraz anlatır mısınız?

" Çok klasik :) çocukluk yıllarımda başladım. Babam TSM bas gitar çalan duayen isimlerden birisi, rahmetli Amcam da çeşitli orkestralarda çalışmış çok önemli bir müzisyendi. Dolayısıyla benim hayatım onların çalıştıkları yerlerin sahne kulislerinde onları takip etmekle geçti. Amcam ve babam Selahattin Bengisu sayesinde başlamıştır. Onlar bana müzisyenliğin nasıl bi şey olması gerektiğini müzisyenlikte yazılı olmayan kuralların nasıl olması gerektiğini öğrettiler. Müzik yolculuğum İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera Bölümüne girerek başlamış oldum. Mezun olduğum sene Müzikal bölümünün açılmasıyla oradan devam ettim. Çok kıymetli hocalarla tanıştım. Haldun Dormen onlardan bir tanesidir. Müzik hayatım bu şekilde okulla birlikte var olmaya devam ettikten sonra sahne çalışmalarım başladı. Çok önemli orkestralarda çok önemli projelerde yer aldım. Bu orkestraların ve orkestra şarkıcılığının getirisi olarak 2002 yılında Eurovision yarışmasında Türkiye'yi temsil ettim. Öğrendiğim bilgiler ve sahne tecrübemle perçinleyerek şan hocalığı ve vokal koçluğu yapmaya başladım. Kültür Radyo Televizyonunda iki sezon eşimle birlikte "Her şey" isimli bir program yaptık. Bunların hepsi müzik yolculuğumda beni var eden mihenk taşları oldu.

Müzik yolculuğunuzda son proje "Asla Asla" şarkınızı anlatır mısınız?

Sözü müziği eşim Doğan Kospançalı'ya ait olan bir şarkı. Çok uzun sene sahne hayatında var olup, hep geri planda kalmayı tercih etmiş insanlardanım. Öne çıkıp bir türlü kendimi insanlara aktaramadım. Çünkü hep doğru bir şarkı, doğru bir proje ve doğru zaman bekledim. Benim hayatımda dogruları bulma hadisesi çok değerlidir. Çok beğendiğim, naif bize 90'lardaki müzikaliteyi hatırlatan bir şarkı. Bu dönemin naifliği içerisinde ihtiyacımız olan bir şarkı. Bu kadar naif ve güzel olması "Asla Asla" yı çıkardı. Digital ortamda beni dinleyicilerin karşısına çıkaran ilk eser "Drama Köprüsü"'nü de mutlaka dinlesinler. Asla Asla ilk teklim olarak piyasaya çıktı. Beni güzel ifade eden bir şarkı olduğunu düşünüyorum. 

Sizce iyi bir şarkıcının özellikleri nelerdir? 

İyi bir şarkıcı kendini ne kadar iyi tanırsa, sınırlarını ne kadar iyi bilirse o kadar iyi kullanabilir. Çok çalışıp, çok dinlemeli. Taklit edin, ama bir noktadan sonra kendi yorumunuzu katmaya çalışın. Şarkıcı olmak çok ciddi bir meslek. Çok emek verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Benim iyi şarkıcılık tanımım bunlardan ibaret.

Mesleğin stresli yanlarına dair neler söylersiniz? 

Bir kere özürünüz yok. Hasta olduğunuzda, mutsuz olduğunuzda bir izin şansınız yok. Herhangi bir güvenceniz yok. Pandemi sürecinde müzikten hayatını kazananlar olarak çok zor durumda kaldık. Şu dönemde fark ettik ki müziğin, sanatın ne kadar kıymetli olduğunu anladık. Özel günleri biz hep bir gün sonrasında kutlarız. Bunlar mesleğin zorluklarından.

Dijital dönüşümün müziğe olan etkisi hakkında siz neler düşünüyorsunuz? Geleceğe dair öngörüleriniz nelerdir?

Ben biraz analog bir insanım. Plak kokusu, kasetleri veya Cd kapaklarını açmak heyecan vericiydi. Dijital dönüşüm insanları biraz tembelleştirdi, bunları biraz da öldürdü bence. Ama çok büyük kitlelere ulaşmanızın sebebi de dijital dönüşüm sayesinde Dünya küçüldü, herkes birbirine ulaşabiliyor. Bu çok kıymetli bir şey. Bunun sonrasında kaliteli olan ürünler kalacak. Herhalde bu dönem da aynı şekilde olacaktır diye düşünüyorum.

Son olarak neler söylemek istersiniz? 

Asla Asla şarkınızı dinlemenizi rica ediyorum. Instagram hesabımızdan canlı yayınlar yapıyoruz, bizlerle iletişimde olmak için bizi takip etmelerini de rica ediyoruz. Çok teşekkür ediyorum.

************************************************************

DERYA BEDAVACI "Ama Geçecek"

‘Sayende’ albümünün ardından Hakan Altun ile düet yaptığı ‘Kavuşmalıyız’ ve ‘Deme’ ‘Naz Değil’ adlı single’ları ile milyonların kalbini titreten Derya Bedavacı’ dan yeni şarkı! Dünyayı ve ülkemizi kısa sürede etkisi altına alan salgın nedeni ile evlerimize kapandığımız bu dönemde Derya Bedavacı, içinde bulunduğumuz sürece ve ruhumuza iyi gelecek bir şarkı besteledi. ‘Ama Geçecek’  diyerek hepimizin dileklerini bir şarkı ile dillendirmiş oldu. 

  ‘Ama Geçecek’  Bize İyi Gelecek…

Buğulu sesi, kendine özgü yorumu, sahnedeki güçlü performansı ve kendine ait şarkıları ile adından sıkça söz ettiren müzik dünyasının parlayan yıldızı Derya Bedavacı, ‘‘Umudun olmadan dayanması zordur, saati dolmadan bir çaresi yoktur. Ama geçecek, geçmez mi sanıyorsun’’ diyor bu sefer… Umut yolcuğuna çıkaracak olan ‘Ama Geçecek’ şarkısı youtube Derya Bedavacı sayfasında yayında...

Söz/Müzik: Derya Bedavacı Klarnet: Burakhan Nur Akustik Gitar, Bas Gitar: Ozan Kaplan

Klavyeler: Gökçe Gök Perküsyonlar: Murat Bedavacı Mix: Burakhan Nur Mastering: Özgür Yurtoğlu

Video Klip: Mibemol Müzik

************************************************************

 

NESRİN ÜNAL BENİ UNUTMA

Çocuk yıllarında başlayan müzik sevdası  onu hep sahnelerle buluşturdu.. Ve Şimdi...

Nesrin Ünal  yedi yaşından itibaren farklı etkinliklerde sahnelerde yer alıyor ve hep şarkılar söylüyordu. Sesinin güzelliğinin dışında, evde türküler söyleyen Nesrin okulda yada çeşitli etkinliklerde batı müziğini hakkıyla yorumluyordu. (Whitney Houston, Mariah Carey Michael Jackson'dan Aşık Veysel'e Musa Eroğlun'a oradan da Kayahan'a geçişler yapabiliyor hepsini de hakkıyla okuyordu. On iki Yaşında Avusturya televizyonlarında halen devam etmekte olan  Kiddy Contest e katıldı ve finale kadar giderek çok iyi derece aldı.  On yıldır profesyonel olarak bir çok mekan ve ülkede sahne alan ve yedi dilde şarkı söyleyen Nesrin Ünal kendi söz ve müziklerinden oluşan 10 şarkılık bir albümü yaklaşık sekiz yıl önce hazırladı. Önümüzdeki aylarda o albümden klipler de piyasadaki yerini alacak. Sekiz Yıl aradan sonra tekrar stüdyoya giren Nesrin Ünal yıllarca sahnelerinde severek seslendirdiği Sözleri Ümit Yaşar Oğuzcan'a müziği ise Selda Bağcan'a ait Beni Unutma şarkısını yorumladı. Şarkının aranjesini Ozan Gülek, Mix Masteringini ise Mustafa Karaduman'ın yaptığı Beni Unutma'nın klip yönetmeni ise yine Ozan Gülek oldu. Dört ayrı mekanda 20 saat süren klipte görüntü yönetmenliğini Atakan Merdan üstlendi. Cenk Alptekin'in prodüktörlüğünü üstlendiği Nesrin Ünal - Beni Unutma  13 Mayıs Çarşamba günü You Tube  ve tüm digital platformlardaki yerini Alptekin Yapım etiketi ile aldı.

************************************************************

Kim Kimdir ?  

Banu Mantarcı 

Banu Mantarcı 16 Aralık 1996'da Zonguldak'ta doğdu. İlköğreniminin ardından liseye başladı. Bir süre eğitimine ara verip çalışmaya başladı. Açık Öğretim Mesleki teknik Lisesi çocuk gelişimi bölümü olarak eğitimini tamamladı. Eğitim süresince ana okulunda staj yaptı. Eğitmenlik görevi üstlendi. Sonrasında asıl yapmayı istediği iş olan Medyaya yöneldi. İstanbul Arel Üniversitesi Gazetecilik Bölümünü kazandı. Halen 4.sınıfta eğitimini sürdüren ve kısa süre içerisinde başarıyla mezun olacak olan Banu Mantarcı TRT Genel Müdürlüğünde muhabirlik ve spikerlik üzerine eğitim görüp sertifika aldı. Aynı zamanda Karpaz Üniversitesinden spor ve fitness koçluğu sertifikası aldı. Eğitim ve çalışma anlamında çok yönlü olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Banu Mantarcı bu mesleğe dair yeteneği , gazeteci yönü , kendine özgü sunumu gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Tüm bu nitelikleriyle Banu Mantarcı gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

************************************************************

Merve Kılıç 

Ankara’da yaşayan Merve Kılıç ilköğrenim ve lisenin ardından çok sevdiği medya ve iletişim alanına yönelerek Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünü tercih etti ve buradan başarıyla mezun oldu. Etkili iletişim, beden dili, diksiyon ve fotoğrafçılık konularında çeşitli kurumlardan eğitimler aldı. İletişim alanındaki çalışmalarına öğrenci iken başladı. İlk olarak Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinin uygulama birimi olan Gazete Gazi 1 yıl boyunca muhabirlik ve editörlük yaptı. Kanal D'de 2 ay staj yaptı.. Air World Türkiye Dergisi'nde 3 yıl kadar muhabirlik - foto muhabirliği - editörlük yaptı. Radyo Naif'te 3 ay radyo programı sundu. Ankara Devlet Tiyatroları'nda Lüküs Hayat oyununda reji asistanlığı yaptı. Klasspor TV'de 7 ay spikerlik, spor muhabirliği ve editörlük yaptı. Klasspor Tv'nin bünyesinde kurulan Kanal Ankara'da muhabirlik yaptı ve kültür sanat programı sundu. Çeşitli organizasyonlarda sunum yapmaktadır. Merve Kılıç bu alandaki yeteneği , çalışkanlığı , birikimi , kendine özgü sunumu  gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Merve Kılıç tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

************************************************************

Seher Onay 

19 Kasım 1972’de İzmir’de doğdu.  Medya dünyasında çalışmaya  1998 yılında Türkiye’nin ilk yerel kanalı olan Sky tv ile başladı yaklaşık 3 sene Sky tv de program ve magazin müdürlüğü görevini yürüttü. Üç sene içerisinde Çay Saati ve Üçüncü Göz isimli kadın programları yaptı.  Sky tv’den sonra 3 yıl İzmir tv de program yapımcılığı ve magazin müdürlüğü yaptı. İzmir Tv kapandıktan sonra bir süre sektörden ayrıldı  Organizasyon alanında çalıştı. İşletme müdürlüğü yaptı. Bir süre sonra sektöre geri döndü.  Expo Channel Ege Bölge temsilciliğinde görev alıp Türkiye’yi gezdi.  Sonra Kanal T Ege Bölge temsilciği yaptı. Sonrasında İzmir Merkezli Kanal Ege’den teklif geldi magazin müdürlüğü yaptı. Yerin Kulağı var isimli magazin programını yaptı.  Son olarak  Tv 35’te çalışmaya başladı. Seher Onay hafta içi her gün saat 13.30 da canlı yayınlanan çeşitli konu ve konukları ağırlayan Dokun Hayata adlı kadın programının yapımcısı ve sunucusudur. Seher Onay bu mesleğe olan sevgisi , çok yönlü birikimi , tecrübesi , kendine özgü sunumu gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi ile de dikkat çekmektedir. Seher Onay tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.