Değerli okuyucular,

Türkiye geneline baktığımızda Avrupa standartlarına göre işsizlik oranı yüksek. Tabiki bu da devletin yükünü ağırlaştırmaktadır. Genel olarak herşeyi devleten beklemekteyiz. Fakat devlet yerel yönetimlere yani tüm belediyelere şirket kurma yetkisi vermiştir. O halde belediyeler neden fabrika kurmuyorlar? Neden halen bazı işleri ihale yoluyla mutahitlere veriyorlar?

Şimdi belediyelerin yönettiği şehirlerde hangi ürün yetiştiriliyorsa yada fayda getirebilecek  yer altı ve ya yer üstü kaynakları işletmek için neden fabrikalar yapılmasın ve yapılmıyor? Burada özellikle şunu vurgulamak isterim ki, belediyelerin kar gütmeden sadece çalışan işçilerin aylık ücretlerinin karşılanması, iş istihdamını ve rakabetin belediyeler tarafından sağlanması belki de bir ülkenin gelişimine katkı sağlayacaktır.

Buradaki amaç; Hem ülkemizdeki işsizlik oranının azalması hemde devlet yükünü hafifletmek olacaktır.

Örneğin; Eskişehir' de milli yüksek tren üretimine başlanmış ve yurt dışına ihracatı yapılmaktadır.

Yine, Bursa Büyükşehir' de yerli tramvaylar yapılmakta ve yurtdışına ihracatları yapılmaktadır.

Şanlıurfa'da kurulan Belsan şirketi ne kadar işçi çalıştırmakta ve iş istihdamı sağlamaktadır. Bunlar gibi daha onlarca, yüzlerce fabrikalar kurulabilir şehir belediyeleri tarafından. Belediyelerin işi yanlız su, yol olmamalıdır. 

Evet, şuanda Şanlıurfa'da sayısızca fıstık soyma, kurutma ve işletme fabrikası vardır. Pamuk yine öyle. Fakat bunlar hepsi özel ve tek kişiler tarafından kurulan fabrikalardır. Bu gibi özel ve tek kişiler tarafından kurulan fabrikalar fazla iş istihdamı sağlamamaktadır. 

Türkiye'nin dört bir köşesinin tarımda ve yeraltı kaynaklarının zengin olduğu bir ülkede neden belediyeler bu gibi fabrikaları kurup hem işsizliğe hemde rakabet olayını artırmasınlar? 

İş imkanı olduğu bir şehirde böylece mevsimlik işçilerde dışarıya gitmez,kendi kaldığı memleketlerinde çalışma fırsatı bulmuş olurlar. Her ailede bir kişinin çalışması demek, çoluk çocukların evde kalması demek. Yani kadınların çocuklarıyla birlikte rahat bir ortamda yaşaması olacaktır.

Şimdi Şanlıurfa'da çok yetiştirilen  pamuk, mısır, şekerpancarı, fıstık gibi tarım ürünleri için neden belediyeler fabrikalar kurmasınlar?Fabrikaların kurulmasıyla ne kadar Urfa' da yaşayan gencimiz ve işsiz insanlarımız iş imkanı bulacak. İş imkanı gençlere verilse belki bu kadar işsizlikten ve başı boş kalmış, batağa sürüklenen gençler de kimbilir çalışmakta hayat bulurlar.

Allah'a emanet olun.